Tesla-kanyar a Cupheadnek!

Ahelyett, hogy a PlayStation 4-en is felbukkanna a StudioMDHR játéka, egy másik platformra (?) megy Cuphead és Mugman párosa…

Elon Musk, a Tesla alapítója ugyanis a legújabb Ride the Lightning podcast során megerősítette, hogy a Cuphead a Tesla elektromos járműveire is meg fog jelenni! A játék már flottul működik a Model 3-on, a Model S-en, illetve a Model X-en – a Tesla amúgy közösen dolgozott a StudioMDHR-rel ezen a váratlan portoláson. „Már működik a Cuphead. Ez egy menő és igazán nehéz játék. Szadisztikusan nehéz!”, mondja Musk, aki hozzátette, hogy egy homokfutó kocsis játék is készül már a Teslának.

A StudioMHDR – akik amúgy a Unity engine-t használták a Cuphead fejlesztése során; ennek támogatáson dolgozott is a Tesla, hogy a saját operációs rendszerén fusson – eközben az IGN-nek megerősítette, hogy a Cuphead valamikor a nyáron fog a Tesla kocsijaira megjelenni. (Még mindig szokatlan ezt a mondatot leírni!) Ám van egy kis hátulütő a portban: csak az Inkwell-sziget első része, tehát úgy kb. a játék negyede került portolásra a tárhely miatt. „Amikor a Tesla felkeresett minket, hogy hozzuk el a Cupheadet az ő járműveikre, fel lettünk villanyozva! [ezúton is elnézést a hírszerkesztő szóviccéért a fordításban… – a szerk.] Amikor megtudtuk, hogy Musk úr a játék rajongója, az alázatos volt, és az, hogy esélyt kaptunk egy igazán innovatív céggel együtt dolgozni, az igazán izgalmas volt. Reméljük, hogy a Cuphead egy kis klasszikus szórakozást hozzá tud adni az ilyen előre gondolkodó járművekhez,” nyilatkozta Maja Moldenhauer a StudioMDHR-től.

Ez viszont nem az első játék a Tesla kocsikon! (Kocsikban?) Pár Atari-klasszikus mint például az Asteroids és a Lunar Launcher már elérhető hozzájuk. A Cupheadhez kelleni fog egy kábeles (!) USB-kontroller, ugyanis az érintőképernyő nem támogatott. Nos, és a legkorrektebb húzás: csak és kizárólag egy helyben állva, parkolás közben lehet csak játszani a játékokkal.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu