Uncharted film: már megvan a Tom Holland főszereplésével készülő alkotás dátuma

MOZI HÍREK – Az Uncharted film kamerája mögött Dan Trachtenberg, a Cloverfield Street 10 rendezője áll majd.

Már két éve lehet tudni, hogy Tom Holland lesz a főszereplője majd az Uncharted filmnek, aki a Spider-Man mozik pókgúnyáját a Naugthy Dog akció-kalandjátékok hősének kalandorszerkójára cseréli majd le. Hogy Holland mennyire megfelelő Nathan Drake-nek, azt majd meglátjuk, de mindenesetre a szerep és a film már annyira biztos, hogy megjelenési dátum is van: 2020, december 18-án kerül majd mozikba a film.

Nem lesz egyébként könnyű dolga, lévén Steven Spielberg West Side Story remake-je is ezen a napon jön ki.

Az Uncharted végső verzióját több újraírás után Jonathan Rosenberg and Mark Walker írták. A film forgatókönyve a fiatal Nathan Drake történetét meséli el, aki Sir Francis Drake leszármazottja és egyben egy ifjú tolvaj és kincsvadász, aki Sully-tól, mesterétől tanulja el a szakmát.

Ami Dan Trachtenberget illeti, nem az Uncharted film az első, amely videojátékos témához kötötték. A múltban úgy volt, hogy a Portal című film adaptációját rendezi majd és egy rövidfilmet is készített erről. Trachtenberg emellett a Playtestet, a Black Mirror egyik epizódját is leforgatta, ahol a játékiparnak prominens szerepe van a sztoriban.

Ami az Uncharted játékokat illeti: szerintem az első Uncharted volt a legelső igazán „killer app” PS3-on, a konzol megjelenését követő évben a kissé lagymatag nyitócímek után. Se a játékmenet, se a történet nem hoztak forradalmi újításokat: nagyon sokat kölcsönzött a játék a Tomb Raider és Indiana Jones sorozatokból, illetve a történet bizonyos részei egy kicsit Micheal Douglas filmjére, a Smaragd Románcára hasonlítottak. Ugyanakkor mégis ezen elemek nagyszerű vegyítésével érték el a fejlesztők, illetve ért célt a brigád, illetve azzal az elképesztő grafikával, mellyel annyira felvértezték a programot, hogy ez még a PC-s rétegeket is meglepte. Ettől vált végül is igazi egy klasszikussá az Uncharted, amely rekordokat döntött a boltok polcaira kerülésének napján.

A legutóbbi Uncharted cím, az Uncharted: Lost Legacy tesztjét itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu