[E3 2019] Elden Ring: íme a játék, amin George R. R. Martin is dolgozott! [VIDEO]

Nem tévedtek a pletykák: George R. R. Martin, aki nélkül a Trónok harca HBO-sorozat sem valósult volna meg, tényleg a FromSoftware-rel együtt dolgozott egy játékon!

A bejelentés a Microsoft E3-as konferenciáján jött a Bandai Namcotól, hogy a FromSoftware következő nagy dobása az Elden Ring lesz, ami „egy fantasy akció-RPG egy olyan világban, amit Hidetaka Miyazaki, a Dark Souls sorozat alkotója [elég lett volna simán Soulst írni, vagy a Demon’s Soulstól ennyire ódzkodnának…? – a szerk.], és George R. R. Martin, A tűz és jég dala bestseller fantasy-könyvsorozat írója hozott létre. Veszély és felfedezés vár minden sarkon a FromSoftware eddigi legnagyobb játékában,” írja a Bandai Namco sajtóközleménye.

„A George R. R. Martinnal való együttműködés az Elden Ring mítosz megalkotása során egy igazán örömmeli teli élmény és gyönyörű inspirációforrás volt. A csapat keményen dolgozik azon, hogy biztosíthassák: az Elden Ring világa lenyűgöző hely legyen a legmélyebb ponttól kezdve a csúcsig a játékosok általi felfedezés során, tele veszélyekkel és csodákkal. Ez teljes egészében egy FromSoftware játék gazdag fantasy-környezettel és RPG-s akcióval,” mondja Hidetaka Miyazaki. „Az Elden Ring világának felépítése Miyazaki-sannal és csapatával élvezetes volt! A grafika, a mítosz, és az akció-RPG-s játékmenet egy felejthetetlen élményt fog nyújtani. Alig várom, hogy az emberek láthassák, mi vár rájuk az Elden Ringben!”, tette hozzá George R. R. Martin.

Az Xbox Wire oldalán azt is láthatjuk, hogy a fejlesztés tényleg a Dark Souls 3 DLC-inek befejezése után kezdődött, tehát kicsivel több mint három éve. Egy klasszikusabb fantasy-címen gondolkodtak ezután, de „egy új, sötét, fantasy akció-RPG-t akartunk létrehozni tele olyan dolgokkal, amikre a Dark Souls-sorozatban nem voltunk képesek. Nem térünk el a szórakoztató, reszponzív közelharctól, és ezek is jelen lesznek a játékban. Nekünk az a fontos, hogy a játékos élménye a kihívások teljesítése után azonosan örömteli lesz, mint a több játékunkban. Hiszek benne, hogy igazán kielégítő élmény lesz,” tette hozzá Miyazaki, aki szerint „nagy választék lesz fegyverekből, varázslatokból, az ellenfelek megközelítésének módjaiból, hogy így lehetősége legyen a játékosoknak megtalálni azt a játékstílust és stratégiát, ami passzol hozzájuk,” nem beszélve a karakter-testreszabósdiról.

„Én személy szerint a [George R. R. Martin által 1982-ben írt] Fevre Dreamet a vámpírfantasy művek között mesterműnek tartom, és korábban az új alkalmazottaimnak is ajánlottam! Még mindig képtelen vagyok szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok, hogy ő elfogadta a mi ajánlatunkat…

Azt mondanám, hogy a legnagyobb különbség [a korábbi játékokhoz képest] az, hogy [az Elden Ring] nyílt világú lesz. Emiatt a világ mérete, narratívája, továbbá a szabadság mélysége és a felfedezés drasztikusan megnövekedett. Csak a méret tekintetében is kétségtelen, hogy ez az eddigi legnagyobb játékunk. Sok jellemzés van a nyílt világ kifejezésre, és talán nem fogalmazom meg megfelelően, de megpróbáltuk a saját játék iránti megközelítésünket egy nagy, nyílt játéktérbe helyezni. Ez egy világ tele veszéllyel és felfedezésre váró helyekkel. Ezek között találni fogsz tekervényes, több rétegű kastélyokat is például,” mondta még Miyazaki, aki így ki is fejezte, hogy például a Sekiro: Shadows Die Twice-tól miben tér el az Elden Ring, amiben naná, hogy lesznek nagy bossfightok is.

Az Elden Ring PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készül. Megjelenési dátuma még nincs.

Forrás: Gematsu, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu