[E3 2019] Psychonauts 2: újabb stúdió került a Microsoft kezei közé! [VIDEO]

Bizony, Tim Schafer (ex-LucasArts!) stúdiója, a Double Fine is immáron az Xbox Game Studios része.

A Psychonauts 2-ről sokáig azt tudtuk, hogy annak kiadója a Starbreeze lesz, de mivel ők tavaly év végén padlóra kerültek az Overkill The Walking Deadjének kudarca miatt (amit a cég azóta sem hevert ki – a játék valljuk be, gyenge volt megjelenéskor, és a konzolos verziók törlésre is kerültek), nem tudták tovább vállalni ezt a pozíciót. Ekkor lépett be a képbe a Microsoft, akik – az Obsidianhoz hasonlóan – hagyni fogják, hogy a már megkezdett multiplatform fejlesztést végigvigyék, így nem kell attól tartani, hogy a Psychonauts 2 elkerüli a PlayStation 4-et. Ezzel pedig az Xbox Game Studios immáron tizenöt stúdiónál tart, és szerintünk idén még folytatni fogja a Microsoft a terjeszkedést. (Ezt mostanában inkább a THQ Nordic csinálta, és ők is elég szépen vásároltak az utóbbi másfél évben. Főleg a 2018 februári Koch Media – Deep Silver felvásárlás óta csinálják.)

A Psychonauts 2 is jelen volt a Microsoft E3-as konferencián, és ez is beletartozott abba a tizennégy játékba, amin az Xbox Game Studios dolgozik. Mivel már több mint három és fél éve lett bejelentve (még a 2015-ös The Game Awardson volt az…), már ideje, hogy lassan elkészüljön, de a platformerből mutatott első játékmenet alapján még biztos, hogy kelleni fog neki egy kis idő. (Már most is jó, félreértés ne essék…)

Hogy mennyi, azt meg nem tudjuk, mert a Psychonauts 2 jelenleg nem rendelkezik megjelenési dátummal. PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re készül (a Microsoft finanszírozhatna egy Switch portot is… azon a platformon nem nagyon van Marion kívül olyan hű de nagyon jó platformer). Elvileg 2019 végére kellene megjelennie. A lenti második videóban Tim Schafer, a Double Fine Studios főnöke bejelenti, hogy a Microsoft szárnyai alá kerültek.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu