[E3 2019] Empire of Sin: ezen dolgozott mostanában John Romero! [VIDEO]

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Paradox Interactive fogja kiadni a Romero Games játékát. Most le is hullott a lepel róla – nem éppen az lett, amire számítottunk!

„Az Empire of Sin, ami egy stratégiai játék, a könyörtelen bűnözői alvilág kellős közepébe repít el téged az 1920-as évek Chicagójába a szesztilalom korszakában. Rajtad áll, hogy furakodással, sármmal és megfélelmlítéssel felküzdd magad a csúcsra, ahol mindent meg kell tenned, hogy ott is maradj. A karaktervezérelt, noir inspirációjú játék az 1920-as évek fényűzésének közepébe teszi le a játékosokat, hogy a szervezett bűnözésben kiélhessék magukat,” írja a Paradox sajtóközleménye.

A „Bűncsászárságban” (így lehetne ugyanis a játék címét lefordítani) többféleképpen növelhetjük birodalmunkat, amit a nulláról kell felépíteni (például kaszinókkal), aztán felbérelhetünk pár gengsztert, hogy nekünk elvégezzék a piszkos munkát. (Lehetőleg Thompson-géppisztolyokkal, ami pont ebben az időszakban volt IGAZÁN használatos az alvilág kezei között…) Lesznek harcok is, mégpedig körökre osztva – ezek révén védhetjük meg, vagy növelhetjük területünket. A csapattagok közötti kémiára figyelni kell, hogy a lehető legtöbbet sebezzék majd a csaták során.

A sajtóközlemény élő karaktereket is említ, és a saját életük, életstílusuktól függ majd az, hogy miként (nem) fognak reagálni a cselekedeteinkre. Itt is rajtunk áll, hogy miként terelhetjük őket a mi irányunkba (persze ha ez nem megy, vannak ugye halálos módszerek is erre…). Aztán lesz itt szövetségkötés, a zsaruk megkenése, a seftelés a feketepiacon (ne feledjük, a szesztilalom során ez igencsak élénk volt Amerikában!), és persze legyenek beépített ügynökeink is, hogy „mindenütt legyen szemünk”! A cél egyszerű: legyünk Chicago királyai vagy királynői – a szokásos idézet: „sosem lesz azonos két végigjátszás”.

A jazzes soundtrack igencsak üt a bejelentő trailerben, és tényleg nem ilyesmire gondoltunk, ha John Romero-ra (ex-id Software; a Quake-ig igencsak jelentős fejlesztő volt a csapatban!) gondolunk. Az Empire of Sin 2020 tavaszán fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, PC-re és Macre.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu