Menu

[E3 2019] Újabb minikonzol készül a piacra lépni! [VIDEO]

A Nintendo komoly lavinát indított el a NES Classickal pár éve. Azóta már nagyon sok minikonzolt láttunk bejelenteni és megjelenni, és most egy újabb, nem annyira ismert konzol „minisedik”!

Pár példa a mini konzolokra? Oké: NES Classic, SNES Classic, PlayStation Classic, SEGA Mega Drive Mini, Neo Geo Mini, Commodore 64 Mini… és most a Konami a soros! A japán cég ugyanis bejelentette a TurboGrafx-16 minit / PC Engine CoreGrafx minit / PC Engine minit. Nos, az a helyzet, hogy a három régióban három eltérő névvel rendelkezik a Japánban 1987 októberében megjelent konzol. Nekünk PC Engine CoreGrafx néven fog megjelenni majd (holott Európában 1990-ban simán TurboGrafx vagy PC Engine néven volt ismert).

Ez eddig kb. úgy hangzik mint egy dél-amerikai sorozat, úgyhogy kibogozzuk: a konzol nevében a 16 nem azt jelenti, hogy 16-bites hardverről van szó. Ez lesz minisítve, és a… jó, innentől már csak az európai nevet írjuk, a PC Engine CoreGrafx miniben bármikor menthetünk, a HDMI-kábeles csatlakozás ellenére többféle vizuális effektet kaphatunk (így a CRT TV-ken látott scanlineokkal retró kinézetet is összehozhatunk), és egy multitappel (amit majd szépen külön meg kell venni, persze) akár öten is együtt játszhatunk egyszerre.

Európának és Észak-Amerikának jelenleg csak ezek a játékok vannak bejelentve: Alien Crush, Dungeon Explorer, New Adventure Island, Ninja Spirit, R-Type, Ys Book I & II. (Japánban Bonk, Castlevania: Rondo of Blood [mázlisták…], China Warrior, Dungeon Explorer, Super Star Soldier, illetve Ys Book I & II.) A többit később mondják el.

És jelenleg ennyit tudunk. Sem az árazás, sem a megjelenési dátum, sem a játékok száma nem ismert. De azért már van három bejelentő trailer, így mind a három régió kapott egyet. Berakjuk mind a hármat a teljesség kedvéért – de azért valljuk be őszintén: errefelé a TurboGrafx nem volt annyira kelendő (a kilencvenes években gyakoribb volt a „sárgakazis” Famicom-klón…).

Forrás: Gematsu

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/