[E3 2019] Hiányolta a Sony-t az Xbox-vezér az E3-ról!

Phil Spencer szerint jobb az, ha a Sony is részt vesz az E3-on (ami jövőre június 9-e és 11-e között várja a látogatókat).

„Bárcsak itt lenne a Sony. Az E3 nem olyan jó, amikor ők [a Sony és az Activision Blizzard] nincsenek itt,” mondta a Giant Bombnak az E3-on az Xbox főnöke, aki igencsak jól teljesített idén is a Microsoft színpadán.

Spencer az xCloudról, a Microsoft streamelő technológiájáról/szolgáltatásárólt ez mondta: „Fontos, hogy legyen egy helyi eszközöd, amire letöltheted a játékot, és majd a TV-den játszhatod. Nem hiszem, hogy manapság mindenki szeretné az összes képkockát a játékmenetből – nézd meg például, hogy hány órát Destiny 2-ztem -, nem akarom, hogy mindegyik [képkocka] velem legyen, amikor a Comcastnek [az Egyesült Államok egyik legnagyobb ISP-jének – internetszolgáltató, de olyasmiben kell gondolkodni, mint hazánkban a DIGI vagy a UPC – a szerk.] írom a csekkeket. Szerintem évek alatt megvan a lehetősége a felhő alapú technológiának, hogy egy tekintélyt parancsoló élményt generáljon otthon egy nagy képernyőn. De számodra a legjobb mód a Cyberpunk [2077] játszására… vagy bármelyik másik játékra, amit éveken át mutattunk itt [az E3-on], az az otthoni, erre szánt hardver otthoni tárhellyel, hogy a lehető leggyorsabban felbukkanjon a kijelződön. Nem mondom, hogy mindenkinek abba kellene hagynia a konzolos játékot, vagy a PC-zést, vagy azt, hogy egy másik példányt veszel a játékból, hogy máshol is játszhasd. Azt mondom, hogy szeretek az Xbox Live-on játszani. és amikor nem vagyok gépnél vagy konzolnál, szeretném, ha folytathanám a játékot… és ez egy kényelmi funkció számodra. Ez arról szól, hogy legyen egy élmény a mobilomon, ami velem tarthat.” Azért az input lagon (gomb lenyomásától a játékban a cselekedetig történő idő) még lesz javítania a redmondi cégnek.

Spencer az Xbox Project Scarlettről, a Microsoft next-gen konzoljáról is beszélt, ami szerinte hasonlóan nagy növekedést mutathat fel teljesítményben (az Xbox One ötször több számítási erővel bírt, mint az X360): „Úgy gondoljuk, hogy [a Scarlett] egy fontos dizájn a CPU és a GPU közötti egyensúlyban – ezt sosem értük igazán el konzolon korábban. Számunkra a Scarlett utáni dolog az lesz, hogy mi lesz az a következő hajlítási pont az élményben [a fejlődésre], ami értelemmel fog bírni? Nem tervezzük azt, hogy a Scarlett lenne az utolsó konzolunk. Valami olyan fícsőrnek kellene jönnie, ami megváltoztatja az eddigi gondolatomat, véleményemet az otthoni [játék]élményekkel kapcsolatban. Ezt tervezzük. Folyton nyitva lesz a szemünk. Nem hiszem, hogy [mire a Scarlett utódja megjelenne] addigra Scarlettes játékokkal játszanék mondjuk 60 colos képernyőkön. Lehet, hogy tévedek, de folytatjuk az xCloudos munkánkat… és a bele öntött „varázslatot”” – az utolsó pár mondattal tehát megerősítette, hogy nem a Project Scarlett lesz a Microsoft utolsó konzolja, és itt is megemlítette az xCloudot, ami szerinte számottevően nem fog fejlődni, hogy a Scarlett utáni generáció kulcsfontosságú eleme legyen.

A Project Scarlett 2020 végén kerül a boltokba, a Project xCloud nyilvános tesztelése pedig valamikor idén kezdődik.

Forrás: GameSpot, VG247, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu