Call of Duty: Modern Warfare: kell-e a cenzúra?

Call of Duty: Modern Warfare-t fejlesztő Infinity Ward válaszol!

Az E3 2019 alatt szólalt meg Taylor Kuroszaki, a Call of Duty: Modern Warfare narratív igazgatója. Mivel néhány kritikus felszólalt azzal kapcsolatban, hogy szerintük cenzúrázni kellene a játékot, Kurosaki szükségesnek tartotta, hogy leszögezze: határozottan visszautasít minden cenzúrát.

Ichigo szerint a kontextus miatt indokolt a játékban látható erőszak és sztori fontos, szerves része a Call of Duty: Modern Warfare-nek, lévén elgondolkoztató lesz majd.

„Sok olyan feedbacket kaptunk bizonyos emberektől, akik látták, vagy játszottak a demókkal, hogy aggodalmaskodnak a játékban látható erőszak miatt, amelyet szerintük cenzúrázni kellene.” – ismerte el Kuroszaki. „Úgy gondoljuk, hogy amikor a játék eme rövid részét látják majd a teljes címen belül, akkor már más véleményen lesznek. Úgy gondolják majd, hogy rendkívül intenzív ez a rész, amitől izgalmassá és realisztikussá válik a Call of Duty: Modern Warfare egésze, de a játékban látható erőszak nem olcsó fogás. Nem azért raktuk bele ezeket a jeleneteket, hogy a hatásvadászatot érjünk el velük, hanem azért, hogy egy jó sztorit elmeséljünk. Ebben a történetben lesz nevetés is, különféle kapcsolatrendszerek és barátságok, de izgalmas és bizonytalan pillanatok is. Mindezek tükrében úgy gondoljuk, hogy ezt a játékot egyáltalán nem szabad cenzúrázni. Az a véleményünk, hogy ez a történet fontos és amikor mások is átélik, akkor ők is így fogják gondolni.” – fejezte be Kuroszaki az eszmefuttatását.

Ugyanebben az interjúban Kuroszaki azt is elmagyarázta, hogy a megosztó pillanatok között az is közrejátszik, hogy a „szabadság gerillaharcosairól” is szól a történet, nemcsak a nyugati katonákról ez pedig majd elgondolkoztatja a játékosokat a háború valóságáról, különösen azok számára, akik városától nem messze zajlanak háborús események. „Ha ezt az aspektust, ezt a perspektívát kihagynánk a játékból, az hatalmas hiba lenne.”

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy ebben az új Call of Duty-ban a jó és a rossz közötti határok összemosódnak majd, így igazi realisztikus játékra számíthatunk.

A CCall of Duty: Modern Warfare októberben jön ki Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu