Méheken keresztül oldódott meg a Star Control körüli balhé! [VIDEO]

Szóval korábban beszámoltunk már arról, hogy a jó három évtizedes franchise körüli vita miként zajlik a Stardock és Paul Reich III és Fred Ford párosa között (aminek révén az új játék a sorozatban ideiglenesen le is lépett GOG-ról és Steamről egyaránt). Utóbbi két személy volt a Star Control társalkotói. Nos, a Star Control fórumain, illetve a Reich/Ford duó oldalán is olvasható, hogy a két fél megállapodott, így Paul Reich és Fred Ford is dolgozni fog egy vadonatúj Star Control játékon (együtt az új fejlesztőkkel, a Stardockkal), ami 2019 folyamán elvileg meg is fog jelenni.

Reich nemrég felkereste Brad Wardellt, a Stardock vezérigazgatóját. De nem a jogi balhéról beszélt először! Nézzük, mit is írt Reich a weboldalán… „Szóval amikor felhívtuk Wardellt, az első mondatom valami olyasmi volt, hogy „Mielőtt a jogi ügyünkről beszélnénk, szeretnék a méhekről beszélni.”. A méhekről, mézről, mézsörről és a csípésekről való beszélgetés eléggé sokáig tartott, mielőtt az ügyről kezdünk volna beszélni.” Hogy a csudába jöttek a méhek a képbe? Egyszerű: Reich a YouTube-on rábukkant Wardell személyes YouTube-fiókján egy videóra, amiben pont a méhekről volt szó…

„Hozzáadtunk egy szekciót [a jogi megállapodáshoz], amiben arról van szó, hogy Paullal közösen fogunk méheket tartani. Ő küld nekem egy kis mézsört, én cserébe küldök neki egy kis mézet. Nem hiszem, hogy az ügyvédek nagyon érdeklődtek a megállapodás ezzel való bővítéséről! Csináltam egy tutorial videót a méhtartásról, amit átküldtem volna, de közben megcsíptek a videóban, szóval jobban döntöttem, amikor ezt mégsem tettem meg,” mondja Wardell.

„Van egy fura paragrafus a megállapodásban, ami a méheket magába foglalja. Komolyan – nem vicc ez! Brad Wardell Frednek és Paulnak mézet ad, és cserébe Paul Bradnek küld egy kis házi készítésű mézsört, továbbá Brad tanácsokat ad Paulnak, hogy miként ne csípjék meg őt a méhek. Az ügyvédek ezt abszolút őrültségnek gondolták. Ez megmutatja, hogy a legfurcsább (és legfinomabb) témákban lehet találni közös érdekődési kört!”, olvasható Reich és Ford weboldalán.

A Stardock továbbra is a Star Control univerzumában készít játékokat, míg Reich és Ford az újan megalkotott Ur-Quan Masters univerzumra koncentrál majd. Paul Reich egy új földönkívüli fajt is megteremt a Star Controlnak a megkülönböztetés céljából, míg Wardell és a Stardock a Reich-Ford párosnak technológiát biztosít a fejlesztéshez. A Stardock ejtett is minden védjegyet, regisztrációt, és mind a két sorozat védjegyét a másik fél tiszteletben fogja tartani. A Star Control I, II és a III értékesítése mindenütt folytatódik és 50-50 arányban osztoznak a felek a bevételen. A megállapodás részletei pedig teljesen publikusak.

Tehát, ezzel véget ért egy jogi vita… méheken keresztül.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu