Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – Az éj gyermekei ismét eljönnek érted!

ELŐZETES – Összeszedtünk minden információt, amelyet eddig tudni lehet a Paradoxonál készülő vámpíros játékáról!

 

A Paradox berkeiben lévő régi Troika Games-ből (a Vampire: The Masquerade – Bloodlines eredeti csapata) verbuválódott csapat alig pár hónapja jelentette be, hogy egy új World of Darkness szerepjátékon: a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-őn dolgozik. Mivel ősrégi Vampire fan vagyok, illetve Ann Rice regényeinek is hatalmas rajongója, továbbá az előző két játék, a Vampire the Masquarede – Redemption és e játék tényleges első része, a Vampire the Masquerade – Bloodlines is hatalmas kedvenceim, az új játék híre teljesen felvillanyozott. No de szippantsunk is egy jó nagy adag vörös nedűt és ugorjunk bele az E3 2019 kapcsán is kiderült jó nagy adag információbombának!

Seattle, Seattle, te csodás

Vérszívó kalandjaink Seattle-ben játszódnak, ahol a 2014-es PS4 exkluzív akciójáték, az inFamous Second Son szuperképességekkel megáldott főszereplőjével is rohangászhattunk. A különbség persze annyi, hogy míg ott leginkább nappal randalíroztunk, addig itt kizárólag az éjszakai Seattle utcáin fogunk bóklászni élőhalottunk, hiszen közismert, hogy hősünknek árt a napfény. Az előző játék, a Vampire the Masquerade – Bloodlines egyébként Los Angeles-ben játszódott.

Nézzünk be a dizsibe!

Amellett, hogy a város kidolgozása ezúttal is elsőrangú a korábbi hírünkben megtekintett videó alapján, a fejlesztők olyan apró részletekre is ügyelnek, hogy például egy zajos diszkó zenéje már az utcán sétálva, messziről is hallható, ha pedig úgy döntünk, hogy benézünk az adott szórakozóhelyre, akkor fokozatosan erősödik a zene, ahogy közeledünk, még végül teljes hangerővel hallható, amikor a villogó diszkófényes táncparkettre kerülünk. Talán apró részletnek tűnik, így leírva, de az ilyen nüanszok tesznek életszerűvé egy játékot.

A dizsiben aztán táncolhatunk is, bár azért arra ne számítsunk, hogy a táncparkett ördögei leszünk – kicsit vicces volt a videóban karakterünk táncmozgása.

Légy fenyegető, meggyőző, vagy egyszerűen csak verd át az embereket!

Nem, ez nem egy politikusképző, még mindig a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-ról beszélünk, ugyanis a különféle szituációk során rengetegféleképpen érvényesülhetünk vámpírunkkal, akit egyébként öt vámpírklánból választhatunk ki: Brujah, Malkavian, Tremere, Toreador és Ventrue.

A párbeszédek során lehetünk fenyegetők, megpróbálhatunk meggyőző erővel hatni, vagy egyszerűen csak átverni beszélgetőpartnereinket. Az ehhez tartozó képességeket megerősítve természetesen nőni fog annak esélye, hogy valamelyik stílus bejön.

Ha harc, hát legyen harc!

Természetesen kevésbé pacifisa eszközökhöz is folyamodhatunk. A harc teljesen valós idejű és nem csak csapkodni fogunk, hanem tömérdek mennyiségű vámpírképesség is a rendelkezésünkre áll. Ezek között a klasszikus Drakulára jellemző skillek is jelen lesznek: akár köddé válhatunk, illetve, ha nagy gáz van, akkor egy igazi denevérré. Ahogy a szituációkra, a harcra is jellemző, hogy rengetegféleképpen alakíthatjuk az eseményeket, és ezáltal a történetet is. Akár egyetlenegy küldetést is sokféleképpen megoldhatunk, így a játék újrajátszhatósága is felértékelődik.

A harc mellett egyéb képességeket is fejleszthetünk, a zárak feltörése például, mint minden RPG-ben és akció-kalandban itt is rendkívül fontos skill, így érdemes lesz rágyúrni.

Ha már a történetről szó esett, akkor azt is meg kell említeni, hogy azt a veterán Chris Avellone írja majd, de a régi Bloodlines írói is részt vettek a sztori megírásában.

Rövid előzetesünkben egyelőre ennyit tudtunk összeszedni… Megjelenés? 2020 eleje PC-n, Xbox One-on és PS4-en. Addig is kitartást minden vámpírnak a koporsóban, ebben a nyári melegben!

-BadSector-


Kiadó: Paradox Interactive

Fejlesztő: Hardsuit Labs

Stílus: RPG

Megjelenés: 2020 Q1

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu