PlayStation 4-re is megjelenhetett volna a Halo: The Master Chief Collection?

Halo: The Master Chief Collection, de nem PC-n vagy a Microsoft valamelyik konzolján? Lehetséges, hogy ez bekövetkezhetett volna.

Colin Moriarty, aki korábban az IGN-nek dolgozott, a legújabb Sacred Symbols: A PlayStation Podcast epizód során azt mondja, hogy a Microsoft utánanézett, miként lenne lehetősége a Halo: The Master Chief Collectiont megjelentetni a Sony platformján, a PlayStation 4-en. Ez még pár évvel korábban volt, tehát nem a felhő alapú szolgáltatásokkal kapcsolatos Sony-Microsoft összeborulás időszakában történt, hanem még jóval előtte. „Ha jól tudom, évekkel ezelőtt téma volt a Master Chief Collection PlayStation 4-re,” mondta Moriarty a műsorvezető társának, Chris Ray Gunnak.

Moriarty úgy gondolja, hogy nem lenne meglepő az, ha az Xbox-játékok a következő pár év során a next-gen PlayStationre (a PlayStation 5-re, már ha ez a neve…) is megjelenhetnek, mivel úgy véli, hogy a Microsoft mindenhová el szeretné juttatni az Xbox brandet. A redmondi cég amúgy is a szolgáltatásokban és a játékokban látja a jövőt (és az előbbiben ugye valamelyest tervezi is a Sony-val való kollaborációt!), és a hardvereken elbukott összeget vissza lehetne hozni a játékok értékesítésével – azaz: lehet, hogy kevesebb konzol fogy az Xbox térfelén, de cserébe az Xbox Game Studios játékai nagyobb elérést, és ezáltal jobb eladásokat produkálhat, így ami elmegy a réven, az visszajönne a vámon.

Persze mindez nem hivatalos, ám Moriarty korábban többször is eléggé hiteles információkról beszélt a bejelentések előtt, amikor is a PlayStation volt a téma, és nagy eséllyel most is megvannak a kapcsolatai, ahonnan hall egyet s mást. Amúgy nem lenne meglepő lépés a Microsofttól, és a Sony eddigi megközelítése miatt sem csoda az, hogy a Halo: The Master Chief Collection nem toppant be a PlayStation 4-re. (Talán a Sony válaszként csinálhatott volna egy Killzone-gyűjteményt Master Chief ellen. Az első rész érdekes lenne PlayStation 4-en. Szerintünk.)

Source: Comicbook

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu