Új Fable játékot fejlesztene a Microsoft?

Kevesebb, mint két év telt el a Lionhead bezárása után, most mégis úgy tűnik, új Fable-rész készülhet.

Az Eurogamer portál arról ír, hogy a Microsoft a Forza Horizon autóversenysorozatot fejlesztő csapatot bízta meg azzal, hogy az eredetileg Peter Molyneux és csapata által kiagyalt Fable-sorozatból elkészítse az ötödik részt. (Ha a Kinectre készült Fable: The Journey-t is beleszámítjuk, anélkül csak negyedikről lenne szó.)

Eredetileg egyébként úgy volt, hogy még az akkor létező Lionhead fejleszt majd a Fable Legends-t, azkban azt a projektet végül törölték és a csapatot szélnek eresztették. A hírben az Eurogamer meg nem nevezett forrásról beszél, a Microsoft eddig még nem erősített meg semmit.

Állítólag az új játék egy nyílt világú akció-RPG lesz, ami nem meglepő, hiszen az eredeti, legelső Fable-t is nagyjából annak tervezték, csak az akkori hardver, a legelső Xbox erős technikai korlátjai akadályozták meg ezt.

Nem csekély munkaerőről van szó, akik állítólag az új Fable-ön dolgoznak: egy 200 fős teamről, amelyik a Playground warwickshire-i irodájában dolgozik. Még jobb hír a Fable-rajongóknak, hogy később növelik majd a csapat létszámát 300-on felülire is, csak a fejlesztés kezdeti szakaszában indultak 200 játékfejlesztővel. Éppen ezért viszont ne számítsatok rá, hogy a közeljövőben már Fable-ozhattok.

Két kevesebb, mint két éve zárták be egyébként a Lionheadet és a Fable Legends törlését. Ez a játék egyébként „game as a service” jellegű közösségi játék lett volna.

Simon Carter, az eredeti Fable egyik vezető fejlesztője azt nyilatkozta, hogy erősen megosztott érzései vannak. Azt nyilatkozta, hogy ugyan örül az új Fable-nek, de azt azért sajnálja, hogy az általa elképzelt Fable 4 már sosem láthatja meg napvilágot.

„Az is elég furcsa, hogy megszabadulnak attól a csapattól, amelyik mindig is készítette a sorozatot, miközben a Fable egy elég különleges játék, nem olyan egyszerű elkészíteni.” – tette még hozzá Carter. „Persze bízzunk benne, hogy ez a tehetséges csapat megoldja a feladatot.

Vajon mitől vált hirtelen ily érdekessé az a franchise, amelyet kevesebb, mint két éve páros lábban rúgott ki a Microsoft. Állítólag ennek az lehet az oka, hogy megirigyelték a PS4-ezHorizon: Zero Dawn hatalmas sikerét és egy már meglévő franchise-zal szeretnének egy hasonló, Microsoft exkluzív címet.

No igen: a Fable Legends Xboxra és PC-re fog megjelenni, semmi másra, de persze ez várható is volt…

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu