A Ubisoft bocsánatot kért a Watch Dogs Legion reklámposztja miatt

A Watch Dogs Legion Facebook posztjáról az jött le, mintha a hong kongi Umbrella Revolutiont támogatná.

A videojátékok állandóan bajba kerülnek a cenzúrával, a bürokráciával, vagy diktatórikus államhatalom nemtetszésével. A Watch Dogs Legion nemrég már kiváltotta a Brexit-párti, jobboldali angol politikusok és véleményvezérek dühét, azonban most furcsa módon egy kicsit keletebbre verte ki a biztosítékot a közeljövőben, Nagy-Britanniában játszódó, lázadó londoni polgárokról szóló videojáték.

A legújabb botrányt az kavarta a videojátékok irányában egyébként sem túl toleráns kínai vezetésnél, hogy a Facebookos reklámposztban a „lázadók” (a játék általunk irányítható főszereplői) esernyőt használtak, miközben ezt a mondatot hallhatjuk: „Még nem ismerjük egymást és még sosem találkoztunk, de ugyanazon célért küzdünk és most találkoztunk! Itt az idő, hogy visszavegyük a városunkat (innen hiányzik London neve – a szerk.) és a jövőnket!”

Mi ezzel a probléma? Nos, mivel Hong Kongban létezik egy olyan mozgalom, amely vissza szeretne nyerni egy bizonyos fokú önállóságot a szigorú, kommunista, kínai rezsim alól, és az a neve, hogy Esernyő Lázadás (Umbrella Revolution). Mivel kihagyták a London szót a reklámposztból és ráadásul ott van a „bűnjelnek” számító esernyő is, ezért a kínai vezetés igencsak „megorrolt” a Ubisoftra.

A francia eredetű, nemzetközi cég ezért bocsánatot kért a saját oldalán, ezzel az üzenettel:

„Egy posztot, amely a Watch Dogs Legiont, a legújabb fikción alapuló és Londonban játszódó videojátékot reklámoz, nemrég osztottunk meg és sokan talán rosszul interpretálták, hogy kihagytuk a London szót belőle. Nem ez volt a célunk és elnézést kérünk.”

Szóval a kínai kommunista párt keze úgy látszik, elég messze elér, már csak az a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha Boris Johnson, vagy a keményvonalas, szélsőjobbos Brexit-pártiak is tiltakozni kezdenek, vagy akár hatalomra kerülve fenyegetni kezdik a brit piacon nyilván jelentős erőt képviselő játék tartalmat és kiadó jelenlétét.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu