Battlefield V: nem adja fel a DICE [VIDEO]

A Battlefield V rögös startját motivációként kezelik.

A második világháborúban játszódó Battlefield V-öt nem fogadták annyira jól (pláne úgy, hogy már az első trailer sem volt valami nagyon realisztikus), így az élő szolgáltatásos megközelítés (csak később jönnek a plusz pályák, nemzetek, ilyesmi…) rövid távon biztosan nem volt kifizetődő az Electronic Artsnak.

„Szerintem most a [felénk vetett] bizalom újjáépítése tart. Lépéshátrányból kezdesz és mész előre. Az EA Play úgy vélem, hogy az első nagy lépés volt pozitív irányba. Szerintem mindent megtettünk, amit lehetett, hogy megpróbáljuk visszanyerni a közösség legnagyobb részét úgy, hogy az általuk kívánt fícsőröket megkapják. Ők imádják a Battlefield sandboxot; a lehetőséget, hogy okosnak érezzék magukat, hogy úgy gondolják, másképp is meg lehet csinálni a dolgokat, mint például a Battlefield 1-ben a lovaglás a lángszóróval, a Battlefield 4-ben pedig egy csávó átugrása egy repülőgépről egy másikra, ilyesmi. Szerintem elkezdtünk efelé visszamenni. Csak nézd meg, hogy mit csinálnak a játékosok egy traktorral a Firestormban [a Battlefield V battle royale módjában]. Mi azt látjuk, hogy a játékosok olyan dolgokat csinálnak az általunk létrehozott tárgyakkal, amikre nem számítottunk, és szerintem ebbe az irányba próbáltunk keményen dolgozni, hogy megalkothassuk a szórakoztató atmoszférát,” mondja Ryan McArthur, a Battlefield V élő szolgáltatásokért felelős producere.

Az Electronic Arts a múlt héten mutatta be a Battlefield V negyedik fejezetét, amiben négy új pálya található a mediterrán frontról, de lesznek elite karakterek, fegyverek és skinek is; a szintkorlát pedig 50-ről 500-ra lett feltolva, és minden ötvenedik szintnél új dog taget (dögcédulát) kapnak a kitartóbb játékosok. Később, az ötödik fejezetben nagy eséllyel a Csendes-óceáni hadszíntér lesz a főszereplő (látván a japán császári zászlót a lent elterülő trailerben), és októberre jön az Operation Underground pálya is a Battlefield 3-ból.

Úgyhogy a DICE és az Electronic Arts nem adja fel – a Rainbow Six: Siege példáját akarják követni azzal, hogy a gyenge rajt után idővel (és támogatással) sikeres címet faragnak a játékból.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu