Menu

Mi mindenért felelős Hideo Kojima a Death Strandingben?

A válasz nem annyi, hogy mindenért – pontosabban is körül lehet járni a kérdéskört, mivel a japán zseni saját maga osztotta meg, hogy a Death Stranding esetében mi mindent csinál (vagy csinált, néhol már a múlt idő is abszolút jogosan alkalmazható) a fejlesztés során.

„Én alkottam meg a témát, a világ atmoszféráját, a történetet, a karakter- és játéktervezeteket a koncepció során, a menetrendezést, az információgyűjtést, helyszínkutatást, folyamatos kísérletezést, forgatókönyvírást, specifikációmeghatározást, a stáb felállítását, hangdizájnt, a napi ötleteimet és ezek finomhangolását, problémamegoldást, trailerszerkesztést, és még a key artot. Ez az én feladatom,” írta Kojima a minap a Death Strandinggel kapcsolatban, amiről így elárulta, hogy pontosan mennyi mindenért volt felelős a játék alkotása során (ami azért több mint három éve készül – 2015 decemberében jött ugyanis a bejelentés, hogy Hideo Kojima függetlenedett a Konamitól, és így újjáalkotta anélkül is a Kojima Productionst).

A Death Stranding esetében tehát a rendező/alkotó nem nagyon maradt ki a fejlesztésből (értelemszerűen nem nagyon vett részt a programozásban Kojima, de ez jogos), hiszen az új, régóta első nem-Metal Gear játékát szeretné, ha a lehető legjobb állapotban adná ki (és korábban ezért is mondta, hogy napi szinten játszik vele, hogy így is finomhangolható legyen). Ezért is késett valamennyit a belsős tervekhez képest (az eredetileg tervezett megjelenési dátumot pedig nem tudjuk).

A Guerrilla Gamestől (Killzone, Horizon: Zero Dawn) kölcsönvett Decima engine-t használó Death Stranding, amiben több neves színész is (mint például Norman Reedus vagy Mads Mikkelsen) is fel fog bukkanni, november nyolcadikán fog felbukkanni a boltok polcain és a PlayStation Store-on PlayStation 4-exkluzívként (de az a pletyka járja, hogy csak időzített exkluzivitásról van szó, és PC-re is jöhet majd fél vagy egy év múlva). Mivel a 2016-os E3-on lett bejelentve a játék (akkor, a Sony talán eddigi legjobb E3-as konferenciáján Kojima is a színpadon volt), már jogosan várhatjuk, hogy megjelenjen…

Forrás: Twitter

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Elf lány (Warcraft)

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu