STALKER 2: az első részletek a játék fejlesztéséről

A csernobili katasztrófához kötődő FPS második részén, a STALKER 2-őn állítólag egy hatalmas csapat dolgozik.

A STALKER 2 mostanában az HBO Csernobil című sorozatának váratlan és óriási sikere révén is előtérbe került, így talán meglepően hangzik, hogy még mindig mennyire keveset tudunk róla. Most az ukrán GSC Game World egy Q & A-t adott ki, amelyet lefordítottak a rajongóknak, ahol a projekt dimenzióiról képet nyerhetnek.

„Úgy döntöttünk, hogy nem fair ennyire rejtegetni egy ilyen fontos projektet, mint a STALKER 2.” – nyilatkozta a fejlesztővég szóvivője. „Főleg mostanában, amikor jól tudjuk, hogy sok gamert boldoggá tehetünk az információkkal. „Persze, most nagy a nyomás rajtunk és annak az előnyeit is élvezzük, hogy a rajongókkal állandó kapcsolatban állunk, így az ő javaslataik alapján is jobb játékot készíthetünk.”

A GSC állítása szerint a csapat „többször akkora”, mint az előző játékokon dolgozó team, és állítólag még a 4A Games és a Vostok Games tagjai is dolgoznak rajta, de többet nem akartak elárulni.

No és mi a helyzet a finanszírozással? Kiadó? Kickstarter? Állítólag egyik sem. A STALKER 2-őt a fejlesztők finanszírozzák, nincs semmilyen alternatív finanszírozási forrásuk, ráadásul még azon is gondolkoznak, hogy újabb játékokat készítenek majd, de most persze csak a folytatásra fókuszálnak.

Ami a 2012-es, felhagyott folytatást illeti, annak az összes részleté feladták. Azt nem tagadják, de nem is erősítik meg, hogy lesz majd kooperatív mód a játékban, az viszont a fejlesztők szerint már most biztos, hogy a STALKER 2 tele lesz innovációval ütős grafikával – ezeket majd fejlesztési naplók keretében mutatják be.

Jelenlegi generáció, vagy most már nextgen? Erre a kérdésre a csapat nem akart még választ adni, de mivel még sehol sincs a fejlesztés vége, elég egyértelműnek tűnik, hogy a nextgen biztos nem marad ki. „Lehetetlen mindenki elvárásainak megfelelni, mert mindenki másfélét akar, de most 100%-osan ezen a projekten dolgozunk és igazán hatékonyak akarunk lenni.”

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu