2018-ban 34 milliárd forintot költöttek a magyar gamerek videojátékokra

Majdnem háromszor annyit, mint például dezodorra, viszont nyomtatott könyvekre még mindig többet költünk.

A magyar Forbes írt arról, a World of Tanks játékokat kiadó Wargaming sajtóközleményére hivatkozva, hogy a magyar gamerek nem kevesebb, mint 118 millió dollárt (nagyjából 34 milliárd forintot) adtak ki 2018-ban szenvedélyükre, a videojátékokra és játékokon és játékokon belüli vásárlásokra, a Newzoo és a Wargaming által közzétett adatok alapján. Az igencsak impozáns adatokhoz azért azt is hozzá kell tenni, hogy ebben a számban a hagyományos konzolos, vagy PC-s gaming mellett a böngészős, táblagépes, okostelefonos, digitálisan terjesztett és dobozos játékokba fektetett pénz is benne van.

A Forbes más termékekkel is összehasonlította ezt értéket: a könyvpiac forgalma 47,8 milliárd forintos volt 2017-ben, dezodorokra pedig 13 milliárdot költöttünk az elmúlt egy évben.

2017-ben 32 milliárd forintra rúgott ez az összeg, tehát akkor is szép bevételt produkált a játékipar.

Az adatokhoz azért hozzá kell tenni, hogy a videojáték-ipar az egyik leggyorsabban fejlődő iparág és a globális adatok tekintetében még így is messze elmaradunk az élvonaltól. A lista élén található német gamerek például több mint ötvenszer annyit költenek játékokra, mint a magyarok, pedig az Németország lakossága „mindössze” nyolcszor akkora, mint Magyarországé.

Érdekesség még, hogy a lakosság arányait tekintve nem a németek, hanem az angolok a legnagyobb kockák: ők költenek a legtöbbet játékokra Európában, míg magyarok nagyjából az orosz gamerekkel vannak egy szinten. Ha az egy főre eső játékokra való költést nézzük, akkor a németek egy évben átlagosan 21.000 Ft-ot áldoznak a játékokra, a britek 24.000 Ft-ot, az oroszok 3.600 Ft-ot, a magyarok pedig 3.470 Ft-ot.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu