Alapból a next-gennel tervezték a Final Fantasy VII Remake-et?

Azért ez picit merész, ha igaz, hiszen a 2015-ös E3-on még szó nem volt az Xbox Project Scarlettről és a PlayStation 5-ről, de akkor lett bejelentve a Final Fantasy VII Remake

Yosuke Matsuda, a Square Enix vezérigazgatója ugyanis ezt nyilatkozta az E3-on a GameInformernek: „Ez jelenleg a legforróbb téma, és sejtettük, hogy felteszitek ezt a kérdést. Úgy hiszem, hogy a csapataink úgy csinálták meg, hogy a játék a jelenlegi és a következő generációs konzolokat egyaránt támogatni fogja. Úgy hiszem, hogy úgy van jelenleg fejlesztve, hogy mindkettőn játszani lehessen, szóval ettől nem tartok, és úgy gondolom, hogy a rajongók is képesek lesznek mind a kurrens, mind a következő generációs konzolon élvezni [a Final Fantasy VII Remake-et].” Ez eléggé lényegre törő válasz a kérdésre.

Tetsuya Nomura, a Final Fantasy VII Remake rendezője a Famitsunak adott interjújában pedig további részleteket közölt a játékról. Így például megtudtuk, hogy a sors őrzői (amik a trailerben a fekete köd formájában bukkantak fel) rejtélyes lények, akik felbukkannak mindenütt, akárhová is megy Cloud és csapata. Sok párbeszédes opció lesz – a válaszainktól függően el fognak térni, emiatt a nagy növekedés. A Honey Bee Innben a cross-dressing jelenet megmaradt, de sokkal modernebb lett, mivel „ha úgy csináltuk volna meg az épületet mint az eredeti játékban, a fizikai kényelmetlenség jelentős lenne, így az nem volt jó…”.

Több extra is bekerült a forgatókönyvbe – a fő történeten kívül sok új esemény van, és ezzel töltötte meg a Square Enix a két Blu-ray lemezt. Aerith és Tia „dupla hősnőként” van jellemezve: egyikük nyugati, másikuk keleti kinézetet kapott. Tifával szerették volna, hogy hasizmai legyenek, ezért atlétikus teste van a játékban, de a Square Enix etikai részlege kérésére szűkebbre kellett venni a mellméretet, hogy „ne legyen természetellenes az intenzív akció során”, és onnantól fekete alsóneműt és ujjatlan pólót kapott.

A játékban való elmerülés és öröm céljából könnyebbek lehetnek a harcok, hiszen a parancs menü megnyitásakor lelassul az idő és így kiválaszthatjuk, mit szeretnénk. Mindegyik játszható karakternek eltérő ellenségek iránti affinitása van, az MP újratöltéséhez külön tárgy szükséges, és a pályatervezés miatt ahol szükséges, pár új ellenfél is lesz.

A Final Fantasy VII Remake első része (mivel több részből fog állni) március harmadikán jelenik meg PlayStation 4-re.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu