A PlatinumGames nem valami bizakodó a next-gen Xbox és PlayStation iránt!

A PlatinumGames stúdió vezető producere, Atsushi Inaba nem volt lenyűgözve az Xbox Project Scarlett és a PlayStation 5 láttán. (Talán ez az első alkalom, hogy a next-gen konzolokkal kapcsolatban ilyesmit hallunk!)

Inaba a Video Games Chronicle-nek az E3-on nem valami biztató kommenttel válaszolt a következő konzolgeneráció két platformjával kapcsolatban: „OK. Ezalatt azt értem, hogy biztos vagyok benne, hogy gyorsabban fognak mozogni a dolgok, jobb lesz a grafika, és talán könnyebb is lesz a kevesebb várakozási idő [töltőképernyő] miatt… ezek jók lesznek a fogyasztóknak.

De [a PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett], hogy igazán őszinte legyek, ugyanaz az előző generációkkal összevetve. Nincs semmi formabontó vagy igazán innovatív bennük, ha engem kérdezel. A videojátékok hardvere korábban arról szólt, hogy egyedi chipekkel rendelkeznek, amiket nem találhatsz meg a PC-kben. Ha most megnézed [a konzolokat], azt látod, hogy csak olyan dolgokat kapnak fel [a konzolgyártók], amik már léteznek!

Például a [Nintendo] Switch egy Tegra [chip], ami már létezett, és a többi konzol is hasonló chipeket és grafikus kártyákat használ, amiket láthatsz a PC-n is, csak talán valamelyest fejlettebbek. Most már semmi sem tűnik egyedinek a hardverben! Nehéz lelkesnek lenni olyan dolgok iránt, amik már léteznek, csak valamelyest újrahasznosították.”

Nos, ez igazán parázsló komment, bárhogy is nézzük. Ilyesmit tényleg nem nagyon hallottunk az utóbbi egy évben (vagy legalábbis 2-3 hónapban: a PlayStation 5-ről közölt első hivatalos részletektől érdemes talán számolni…), és Inaba a PlatinumGamestől hiányolja a komoly újításokat.

S tény: mind a Sony, mind a Microsoft az AMD-től rendel valamelyest egyedi fejlesztésű chipeket (processzornak a Ryzen Zen 2, míg grafikai chipnek a Radeon Navi kerül be mind az Xbox, mind a PlayStation következő kiadásába, valamelyest egyedi változattal). Emiatt pedig tényleg joggal mondhatjuk azt, hogy PC-sednek a konzolok (míg gyakran konzolos portokat kapunk PC-n multiplatform címek esetében…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu