Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül – Inkább vakuzzatok le engem is!

FILMKRITIKA – Múlt héten néztem meg a Men in Black sci-fi filmvígjáték franchise legújabb darabját, de eddig egyszerűen még kritikát sem volt kedvem írni róla, ugyanis a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül egész egyszerűen lehangolóan rossz.

 

Hogy lehet elszúrni egy olyan sci-fit, amelyben akkora ászok alakítják a főszerepeket, mint a Chris Hemsworth, a Marvel franchise-ban Thor-ja, vagy a mindig megbízható Liam Neeson, aki volt már minden: Jedi lovagtól, Írország történelmi hőse, szuperügynök és főleg: állandó „mester, vagy apafigura (itt is az). Tessa Thompson is remek színésznő, őt is láthattuk már Marvel film, vagy például a Westworld sorozatban egyaránt. Nem is a színészekkel volt itt baj, hanem a pocsék forgatókönyvvel és szintén nem túl brillírozó rendezéssel.

Ügynökök… ügynökök mindenütt!

A sztori szerint T ügynök (Liam Neeson) és H ügynök (Chris Hemsworth) valamilyen különleges akcióban vesznek részt Párizsban évekkel korábban, amelynek eredményeképpen hősként ünneplik majd őket. Mindeközben M ügynök (Tessa Thompson), egy fiatal nőnek a Sötét Zsaruk szervezetébe való beszervezését is láthatjuk, aki végül csatlakozik H ügynökhöz egy szupertitkos bevetés során.

Ennyit elég is a történetről, próbálhatnék füllenteni, hogy nem akarok többet spoilerezni, de igazából arról van szó, hogy valami olyan szinten igénytelen és bántóan ostoba a történet, hogy kínszenvedés még leírni is. Ritka az olyan filmes élmény, amikor ennyire totálisan hidegen hagyott, hogy egyáltalán mit is próbálna elmesélni nekem, de most pontosan erről volt szó: ennyire klisés, buta, érdektelen történetet már rég tapasztaltam filmben.

Nem segít a filmen az sem, hogy poénok iszonyúan erőltettek, és a néző legfeljebb már csak kínjában röhög, hogy legalább azokat a rekeszizmokat is megmozgassa, ha már az olajos pattogatott kukoricával némi kalóriát visz be a testébe.

Altató akció

F. Gary Gray egyébként inkább akciófilmekben otthonos, de valahogy nekem úgy tűnt, hogy ezt a filmet ő maga is borasztóan unta, mert a legtöbb akciójeleneten konkrétan elaludtam, annyira unalmas volt. Nyilván, ez nem egy James Bond film, de ha már próbálnak üldözős, öklözős és lövöldözős jeleneteket is belepréselni, akkor legalább nem olyan koreográfiával kellene megoldani, mintha a nyolcvanas év trashfilmjei szintjének belövése lenne a cél.

Akik hozták a kötelezőt…

Chris Hemsworth állítólag szeretne James Bond lenni és el kell ismerni, hogy ebben a filmben még ő volt az egyik legnagyobb pozitívum, lévén jól hozta a sármos szuperügynök karakterét. Emellett, ahogy már a Végjátékban is bizonyította, hogy komikusnak sem utolsó, itt is igyekezett a karakterére erőszakolt elég igénytelen poénokat a lehető legnagyobb meggyőző erővel elsütni. Bár közte és Tessa Thompson között semmilyen kémiáról sem beszélhetünk, az M ügynököt alakító színésznővel sem volt különösebb problémám.

Liam Neeson is hozta a kötelezőt, nem ő tehet róla, hogy ebből a hol apafigurás, hol szuperügynökös skatulyából most sikerült egy még unalmasabb keveréket gyártani, ahol Neeson csak a megszokott rutinját ismételheti sokadszorra.

Igazából Tessa Thompson színészi játéka is szórakoztató, bár a karaktere kissé idegesítő, de ez nem Thompson hibája.

Zárjuk be az ügynökséget!

A Men in Black franchise szerintem kifulladt, és Will Smith és Tommy Lee Jones párosa is nagyban hiányzik belőle. Ez a rész egyértelműen a sorozat mélypontja volt, ezen a ponton már nem érdemes erőltetni tovább…

-BadSector-

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül

Rendezés - 3.4
Színészek - 7.3
Történet - 2.8
Látvány/akció - 3.5
Hangulat - 4.2

4.2

GYENGE

A Men in Black franchise szerintem kifulladt, és Will Smith és Tommy Lee Jones párosa is nagyban hiányzik belőle. Ez a rész egyértelműen a sorozat mélypontja volt, ezen a ponton már nem érdemes erőltetni tovább…

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu