Annabelle 3: több babát is használtak a forgatáshoz

MOZI HÍREK – Még egy ok, hogy a rajongók ne csak megnézzék James Wan legújabb hátborzongató művét, az Annabelle 3-at (Annabelle Comes Home, hazai bemutató: június 27.), hanem nagyon figyelmesen nézzék, vagy akár többször moziba menjenek érte. A producer és az elmúlt évtized talán legsikeresebb horror-írójából horror rendezővé előlépett Gary Dauberman ugyanis elárult egy fontos műhelytitkot: nemcsak egy Annabelle-baba létezik, hanem több, és akár jelenetenként kicserélték a kamera előtt.

Amióta a démonkiűzésben jeleskedő Warren házaspár lánya, Judy is a reflektorfénybe lépett, és egyre több részletet oszt meg a világgal arról, hogy milyen halottlátó szülők gyerekeként felnőni, már nem lehet kétségünk: a hátborzongató film nem kitaláció. A filmbeli kislány története valamennyire a valóságon alapul, a démonizálódott baba létezett, és valóban ártani próbált embereknek – ami nem jelenti azt, hogy a filmesek ne próbáltak volna rátenni még néhány lapáttal. Az első Annabelle-filmet rendező John Leonetti ötlete volt, hogy a legfontosabb jelenetekben kicseréli a baba szemét, hogy a néző lássa a bujkáló démon hatását. Gary Dauberman pedig tartotta magát a szokáshoz, és háromféle babát csináltatott a forgatásra: a szeme és a ráncai sem mindig egyformák; attól függően, hogy lent a pincében, fenn a félhomályos házban, vagy ködben bukkan elő, mindig más – de hogy mikor melyik, azt nem árulta el – a nézőknek kell rájönniük.

Az előző Annabelle film, az Annabelle 2 –  A teremtésről szóló filmkritikánkat itt olvashatjátok.

Részlet a kritikából: „félelmetesnek azért félelmetes ez az „Annabelle”, egy-két jelenettől tényleg a hátunk fog borsódzni, és az is egyértelmű, hogy az elég igénytelen első résznél azért klasszisokkal jobb. Ettől függetlenül a Démonok között 2-nek a közelébe sem ér.”

Forrás: IC Press

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu