Megjelenhet PlayStation 4-re a Gears 5? Phil Spencer válaszol

Azok után, hogy a Halo: Master Chief Collection esetében elvileg a Microsoft tervezett egy PlayStation 4-es portot, valahol várható volt, hogy ugyanez az ötlet felmerül a Gears 5 esetében is.

Phil Spencer, az Xbox főnöke a Kotakuval beszélgetett pár témáról. Eközben felmerült meg nem lepő módon a Gears 5, a Gears of War-széria legújabb felvonása is. Mit is mondott Spencer ezzel kapcsolatban? „Szerintem az élmény, amit a nappaliba hozunk az Xboxszal, továbbá a kompatibilitásra és a cross-playre való koncentrálás igazán fontos, hiszen mi úgy látjuk, efelé növekedhet a játék[ipar], és ezért fókuszálunk a konzolokra, ezért költünk sok pénzt és erőforrást a[z Xbox Project] Scarlettre, és ugyanez igaz a PC-re is. Ma azt kérdezik az emberek, hogy third-party leszünk-e. Bármit is jelentsen ez. Az ötlet, hogy egy platform[mal rendelkező] cég vagyunk, az továbbra is igaz marad, és mi azon gondolkodunk, hogy miként növekedhet ez a platforminfrastruktúra, és az, hogy szerintünk a világ legerősebb konzolja, egy jó Xbox otthonra ennek fontos komponense. Az emberek elmentései, az eredményeik, a barátlistájuk, és a hozzáférési jogaik minden ökoszisztémából való zavartalan átmozgatása számunkra fontos.”

Ez nem volt egy közvetlen válasz (sőt, inkább terelés volt, hogy inkább az Xbox jövőjéről beszéljen Phil Spencer, de az utolsó mondat gyanús), de nem mondta közvetlenül azt, hogy nem, pedig abszolút jogos lett volna, ha csak ennyivel elintézi az Xbox-vezér a Microsoft egyik exkluzív IP-jének másutt történő felbukkanásának lehetőségével kapcsolatban a választ. Úgyhogy emiatt nem nagyon tűnik valószínűnek az, hogy a Gears 5 mihamarabb felbukkanna a PlayStation 4-en vagy akár a Nintendo Switchen, de maga Spencer is azt mondta (igaz, az Xbox 360-as játékok hivatalos PC-s támogatásával kapcsolatban…), hogy sose mondd, hogy soha. Talán, esetleg a Project xCloud révén megvalósulhat majd a jövőben.

A Gears 5 amúgy szeptember tizedikén fog megjelenni Xbox One-ra, illetve Windows 10-re.

A legelső Gears of War retrotesztjét itt olvashatjátok.

Forrás: Comicbook

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu