Nézd meg, milyen lett restaurálás után a régi műanyag cápa!

MOZI HÍREK – És még „nagyobb hajó” sem kellett hozzá!

Az Acadamy Museum of Motion Pictures restaurálja az egyik olyan üvegszálasműanyag cápát, amelyet annak idején Steven Spielberg Cápa című filmjéhez használtak. A „Bruce” nevű cápát a legendás speciális effektusokat készítő, Greg Nicotero jelenleg is restaurálja. Bruce az egyetlen műanyag cápa, amelyik túlélte az 1975-ös, klasszikus horrorfilm viszontagságait, és mint a nyitóképen látni: eléggé cudarul bánt vele is az idő. A műanyag cápamásolatok egyébként borzasztóan körülményessé tették a forgatást és rengeteg késedelmet és sok fejfájást okoztak Steven Spielberg rendezőnek, aki közismerten utálta ezeket. A legnagyobb idegrohamot akkor kapta, amikor az egyik műanyag cápa (a sztorik szerint pont Bruce) elkezdett „kacsintani” a legdrámaibb jelenet kellős közepette. Akármekkora bosszúságot is okozott a forgatás alatt Bruce, mégiscsak rengeteg pénzt hozott a Universalnak és Spielbergnek, így méltán részese most már Hollywood legendáinak.

Ahogy a nyitóképen is láthatjuk, Bruce borzalmas állapotban volt, amikor Nicotero először kezelésbe vette. A régi festék majdnem mind lekopott és úgy nézett ki, mintha valakinek az udvarán hevert volna évtizedeken keresztül. Nicetoro leszedte az eredeti festéket, és újrafestette a műanyag szörnyet, és egyéb változtatásokat is eszközölt.

Most Bruce már majdnem kész van és élne, büszke lenne magára, hogy majdnem olyan félelmetes, mint az eredeti Cápa film forgatása alatt. Nicoterónak még ki kell cserélnie a fogait és szemeit, de ezt leszámítva már egész jól néz ki.

Egyébként az Academy Museum of Motion Pictures már jó pár éve, 2016-ban megszerezte Bruce-t, amikor a filmstúdió egyszerűen kidobta, jó pár régi kaszkadőrautó roncsaival együtt. Egy jó ideig a múzeum sem különösebben foglakozott vele, csak mostanában döntöttek úgy, hogy komolyabb restaurálási munkákat végeznek az üvegszálas műanyag cápán. Ha teljesen elkészültek a restaurálással, akkor ki fogják majd állítani, de azért ez még időbe fog telni.

A cápa 1975-ben készült és Steven Spielberg első igazán átütő erejű, hatalmas kasszasikerrel járó filmje volt az egyébként szintén rendkívül sikeres Párbaj után, a film pár napja lett 44 éves.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu