Betiltották két országban is a League of Legends-et!

A köznyelvben gyakran csak LoL-ként hívott League of Legends sem kerülte el a betiltást.

Eddig többnyire csak a Fortnite vagy a PlayerUnknown’s Battlegrounds esetében számoltunk be arról, hogy itt-ott (többnyire ideiglenesen is, de) betiltották azt. Most nem egy battle royale játékról van szó, hanem egy MOBÁról, mégpedig a League of Legendsről.

Az Egyesült Államok jelenleg szankciókat vetett ki Iránra, mivel a nukleáris megállapodástól egyre inkább távolodik az ország. Ez másutt is kihat a két ország közötti viszonyokra, ugyanis egy iráni League of Legends-játékos, aki „jng dif victim” néven regisztrált a játék fórumára, egy posztban ugyanis ezt írta: „Ma reggel felkeltem, és nem tudok többet játszani. Irán az EUW liga egyik nagy közössége. Sok játékos van itt, és most nem tudnak a játékkal játszani.”

Irán mellett Szíria, Irán nagy szövetsége is ki lett tiltva a League of Legendsből. Aki ebből a két országból próbálna csatlakozni hibaüzenettel találja szembe magát.

„Az Amerikai Egyesült Államok törvényei és szabályzatai miatt a te országodban levő játékosok ebben az időpontban nem férhetnek hozzá a League of Legendshez. Az ilyen korlátozásokat módosíthatja az Egyesült Államok kormánya, szóval ha ez bekövetkezik, akkor alig várjuk a Riftbe való visszatérésed,” kb. így hangzik magyarul az IP-címes kitiltás hibaüzenete. Ezt a tiltást tehát nem a Riot Games, a League of Legends fejlesztői találták ki – az iráni, szíriai kereskedelmi embargó az ő kezüket is megkötötte. Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének kormánya utasítására cselekedtek (ezért is van megemlítve a hibaüzenetben).

A Dotesports szerint ez a kitiltás valószínűleg megkerülhető a VPN-szolgáltatásokkal, hogy külföldi IP-n keresztül játszhassanak az érintettek, feltéve, ha megengedhetik maguknak. Kérdéses még az is, hogy van-e más érintett játék is, de erről jelenleg még nem tudunk. Valószínű, hogy ennek a sztorinak itt még nincsen vége, és több, általunk még nem játék is tiltólistára kerülhetett.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu