Miért nem lesz hagyományos Deathmatch a Doom Eternalban? [VIDEO]

Egy id Software játék, mégpedig hagyományos multiplayeres öldöklés nélkül…? Ha ezt húsz éve írtuk volna le, karóra vágták volna John Carmackéket…

Az IGN-nek adott interjújában Marty Stratton, a Doom Eternal felelős producere ugyanis ezt nyilatkozta: „Nincs hagyományos multiplayer mód [a játékban]. A Battle Mode a mi elsődleges többjátékos módunk. A menő dolog ebben az, hogy közvetlenül a Doomból lett átemelve – ez az a harc, amit a játékosok akarnak és szeretnek, ismerős játékmenettel, hiszen te irányítod a Doom Slayert. Amikor visszatekintesz a 2016-os Doomra, ott valamelyest tradicionálisak voltunk. Nem volt annak a multiplayerében semmi sem, amit az emberek imádtak a Doom kampányában. Nem volt értelmes módon benne a Slayer és a démonok harca. Mondhatni összeesett, úgyhogy eldöntöttük, hogy belsőleg fejlesztjük, és úgy kell működnie, amiről a Doom szól: a démonok és a Slayer közötti küzdelemről.” Tehát úgy vélik, hogy túlzottan eltért a multiplayer az egyjátékos résztől. Ezért lesz a Battle mód, ahol két démon harcolhat egy játékos ellen.

„Nem tudtunk olyan módot találni arra, hogy még egy Doom Slayer a Battle Mode élményének része legyen anélkül, hogy csak a játékosok képességén múlna az egész. Ezt csináltuk legutóbb: ha egymásnak eresztünk két Slayert, és a te képességeid jobbak az enyémnél, akkor én nem tudok felülemelkedni rajtad. De démonokkal túljárhatok valakinek a képességein a stratégiával és a csapatmunkával,” mondja Hugo Martin, a játék kreatív rendezője.

A Szczebrzeszyniarz Brzeczyszczyczmoszyski névre hallgató YouTube-felhasználó (ezt bemásoltuk – mondjuk úgy, hogy nekünk túl lengyel) pedig igencsak ötletes elképzeléssel újraalkotta a Doom Eternal idei E3-as trailerjét a DOOM II-ben. Sőt, még egy összehasonlítást is készített az id Software videójával. Ez is beágyazásra került néhány sorral lejjebb. Tény, használt pár modot, de szerintünk ettől függetlenül is zseniális az eredmény.

A Doom Eternal november 22-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: DualShockers, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu