Európában nem nagy az érdeklődés a streamelő szolgáltatások iránt

Egy Európában elvégzett felmérés szerint úgy tűnik, hogy a Project xCloudot és a Google Stadiát nem nagyon várja a közönség. (Errefelé ez még inkább értelmet nyerne: alapból nem biztos, hogy a Project xCloud el fog startolni, a Google Stadiáról pedig már hivatalosan tudjuk, hogy nem leszünk az első országok között, akik megkapják.)

A Gamesindustry számolt be az Ipsos MORI GameTrack felméréséről, amit Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban végeztek el. Az adatok meglepőek: a játékosok 70%-a egyáltalán nem érdeklődik a játékstreamelő szolgáltatások – mint pl. a Google Stadia – iránt. A maradék 30%-nak mindössze a fele, 15% fejezte ki érdeklődését a Stadia vagy a Project xCloud iránt. Nos, azért a nyugat-európai játékosoktól egy ilyen mértékű érdeklődéshiányra talán nem számított sem a Google, sem a Microsoft…

„A tanulmányban érintett négy országban megkérdezett játékosok (a kifejezés mindenkire igaz, aki bármilyen eszközön is, de játszik) 15%-a érdeklődik egy Netflix-szerű játékstreamelő szolgáltatás iránt. A maradék vagy nem érdeklődik jelenleg ilyesmi iránt (12%), vagy már használ ilyen szolgáltatást, ami hasonló a Project xCloudhoz vagy a Google Stadiához (mint például a jelenlegi piacvezető PlayStation Now). A játékosok mindössze három százaléka érdeklődik igazán egy ilyen streamelő szolgáltatás iránt,” írja a site.

De ez még semmi, itt egy másik idézet is: „A megkérdezett játékosok 27%-a ért egyet a „Jobban érdeklődnék egy streamelő szolgáltatásban, ha a tartalmat letölthetem a merevlemezemre” kijelentéssel, míg 26%-uk nem ért egyet. 41%-uk ért egyet az „előny, hogy a játékok streamelése esetében nem kell várni azok frissítésére” kijelentéssel, elismerve a streamelő szolgáltatások lehetséges előnyeit, míg 13%-uk nem értett egyet.” Tehát sokan érdeklődnének, ha letölthető játékokról volna szó, amit a PlayStation Now is azért már alkalmaz…

A Google Stadia novemberben fog elindulni több országban is (hazánkban nem, ahogy korábban írtuk már), és a Project xClouddal kapcsolatban nem ismerjük, hogy mikor rajtolhat el a Microsoft szolgáltatása.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu