Annabelle 3. – szenteltvízzel áldották meg a forgatás helyszínét

MOZI HÍREK – Bár az Annabelle 3. része enyhén szólva nem aratott osztatlan sikert (kritikánkat itt olvashatjátok), a médiakampánya előtte igencsak komoly volt…

Ki gondolta volna, hogy egy ócska connecticuti családi ház egyszer olyan fontos lesz, hogy egy nagy hollywoodi premieren berendezik a pincéjét? Az Annabelle 3. (Annabelle Comes Home, hazai bemutató: június 27.) bemutatóján ez történt: az elegáns Regency Village Theatre moziban felépítették a halottlátó-démonűző Warren házaspár pincéjének pontos mását. Azt a helyet, ahova az amytiville-i eset után híressé vált, de hosszú pályája során több mint 10 000 démonűzést elvégző házaspár a kalandjai során összegyűlt, szerintük gonosz szellemmel átitatott tárgyakat gyűjtötte – köztük a híres Annabelle-babát.

James Wan producer nem bíz semmit a véletlenre. A forgatáshoz szükséges díszletpincét a munka első napján megáldotta egy pap, majd amikor a vörös szőnyeg háttereként elkészült a premier dekoráció, oda is szenteltvizet kéretett. Így aztán a stáb lelki biztonságára felügyelő egyházi személy a szmokingos-nagyestélyis közönséggel együtt rémüldözhette végig a gálapremiert.

És úgy tűnik, nem ő volt az egyetlen, aki elhiszi, hogy ami a vásznon látható, az valóság.

– Egyedül én voltam a forgatáson, aki minden furcsa jelenségre gyakorlati megoldást keres – mondta a premieren a film egyik főszereplője, Patrick Wilson. – De hiába magyaráztam Vera Farmigá-nak meg a többieknek, hogy más forgatásokon is előfordul áramszünet, van, hogy egy színésznek elered az orra vére, és így tovább… azt hiszem, nem győztem meg őket.

Hogy kritikánkból idézzünk: az Annabelle 3-nál az a legfontosabb szempont, hogy „mit vársz el egy ilyen filmtől? Ha egy könnyed, nyári, popcornos, kólás, ijesztgetős, jump scare-es filmet, ahol jót is lehet nevetni pár poénon, vagy szándékosan bugyuta karakteren (Dákó Bob), akkor jól fogsz szórakozni. Ha Stephen Kinget idéző, vagy legalább a Démonok között 2 és az Annabelle 2 színvonalú történetet és karaktereket, akkor csalódni fogsz. Ami pedig az Annabelle trilógiát és az egész franchise-t illeti: én nem ezt a zárást vártam, de nagyot azért nem csalódtam és várom a további démonok eredettörténetét!” (BadSector)

Forrás: IC Press

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu