Elhalasztották a konzolok vámját: nem lesz áremelés!

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke – miután Kína vezetőjével, Xi Jinpinggel a G20-as összejövetelen megbeszélést tartott – úgy döntött, hogy rövid időn belül nem fog sor kerülni egy újabb kör tarfiára, ami a konzolokat érintené.

Kb. egy hónapja már lengett az a bizonyos damoklészi kard a konzolok felett, ugyanis azok többnyire Kínában kerülnek gyártásra (valamelyest kivéve a Nintendo Switchet, ami Délkelet-Ázsiába részben áthelyezte a gyártást), és a Kína és az USA közti tarifaháborúban tervben volt az, hogy a konzolokra, így a PlayStation 4-re, az Xbox One-ra és a Nintendo Switchre is kivethetett volna Trump egy maximum 25%-os vámot, de erre nem fog egyhamar sor kerülni. (Nem biztos, hogy véglegesen lekerült az asztalról az ügy.)

„Remek megbeszélésem volt Kína Xi elnökével tegnap. Jobb mint amire számítottam! Elfogadtam, hogy nem fogom tovább emelni a már létező vámot, tarifákat, amit Kínára kivetünk, miközben folytatjuk a tárgyalásokat. Kína pedig elfogadta, hogy a tárgyalások során elkezdenek vásárolni mezőgazdasági terméekeket a remek farmereinktől. A mi technológiai cégeink, illetve Xi elnök kérésére engedélyeztem, hogy a Huawei vásárolhasson olyan termékeket, amik a mi nemzetbiztonságunkra nem fognak hatni. Fontos, hogy elkezdtük a tárgyalásokat Kínával, mivel a kapcsolatunk velük továbbra is nagyon jó. A tranzakció minősége jóval fontosabb számomra mint annak sebessége. Nem hajt engem a tatár, de a dolgok igazán jól állnak! A jelenleg Kínára kivetett vámok mértéke nem kerül csökkentésre,” írta Trump több  tweeten keresztül.

A kulcsfontosságú pont a kommentjében a „nem fogom tovább emelni a már létező vámot, tarifákat, amit Kínára kivetünk” rész. Május végén volt egy javaslat, amibe a konzolok is beleestek volna, és mivel a status quo megmarad úgy, ahogy az jelenleg áll, azt jelenti, hogy az amerikai árak nem fognak emelkedni, és így valószínűleg Európa sem fog áremelésre kényszerülni.

Röviden: ezt megúsztuk, és talán nem fog a konzolok áremelkedésére sor kerülni (leszámítva, ha a technológia miatt lesz az – a next-gen PlayStation és Xbox esetében is reálisnak tűnhet egy 500 eurós, kb. 170 ezres ár a megjelenéskor…).

Forrás: Jeuxvideo-Live

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu