„Hardcore” lesz a PlayStation 5!

A PlayStation következő generációs, hivatalosan még el nem keresztelt konzoljáról (PlayStation 5?) a Wall Street Journal révén több stratégiai elképzelést is megismertünk.

A Sony stratégiai megbeszélésén Kenichiro Yoshida, a cég elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy „a játékok jóval fontosabbak lettek, mint eddig bármikor”, ami azt jelenti, hogy a Sony kevésbé fog az indie játékok bemutatására támaszkodni, és így az AAA-címek, és a cég stratégiáját látva az exkluzív címekre fognak ráállni (ugyanis a saját stúdióikban jobban oda fog figyelni a nagy költségvetésű játékokra). A nagyobb kiadók kapják a hangsúlyt. Miért? „Az emberek azért veszik a konzolokat, hogy csúcsminőségű, csak arra a platformra elérhető játékokkal játsszanak” Yoshida szerint. Tehát az exkluzivitás és a nagyobb kiadók párosítása lesz az, amiben a marketinggel menetelni fognak a következő generációs hardver esetében.

A Sony továbbra is a Microsoftot tekinti első számú riválisának (igaz, a két cég hivatalosan már egyezséget kötött a felhő alapú szolgáltatások közös fejlesztésében!), mivel a Nintendo „a PlayStation fő demográfiájához képest egy fiatalabb közönséghez” szól. A Google Stadiát sem tekinti veszélynek a Sony addig, amíg az internet technológiája nem fejlődik.

A másik tényező, amivel a Sony igyekszik behúzni egy játékosbázist, az a konzol technológiából adódó képességek összessége lesz: szerintük a valós idejű sugárkövetés, az akár 8K felbontás, és a PlayStation 4-hez képest jóval gyorsabb töltési idő az, amivel hardcore platformmá tehetik a PlayStation 5-öt. (Nem beszélve a PlayStation 4 esetében megejtett visszamenőleges játéktámogatással – a Sony gördülékeny konzolgeneráció-váltást szeretne.)

A PlayStation 5 2020 áprilisáig nem fog megjelenni, de az Xbox Project Scarlett megjelenési időszakából ítélve (ez 2020 karácsonyi vásárlási rohamában, az év utolsó három hónapja során) esélyes, hogy 2020 november tájékán kerülhet a boltokba. Az árazásról sem tudunk még, de ez kulcsfontosságú lesz. (A PlayStation 4 esetében ez volt az egyik faktor, amivel az akkor még kötelezően az új Kinecttel értékesített Xbox One ellen lépéselőnnyel nyitott a Sony.)

Source: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu