Négyszer erősebb lesz a PlayStation 5 a PlayStation 4-hez képest?

A következő generációt mind a Sony, mind a Microsoft forradalminak ábrázolja, úgyhogy a kérdés abszolút jogos: mégis mekkora mértékű fejlődést fogunk csak látni?

A Microsoft az E3-as konferenciája során hivatalosan is elárulta, hogy a még csak kódnévvel rendelkező, következő generációs Xbox (Project Scarlett) négyszer erősebb lesz, mint a piacon jelenleg legerősebbnek kikiáltott konzol, az Xbox One X. Ezzel szemben a Sony ilyen információt nem közölt, amikor is tavasszal az első gondolatokat megosztotta a hivatalosan még nem PlayStation 5-nek nevezett (de jobb név híján általunk így hívott…) next-gen PlayStation masináról.

Most a Twitteren APISAK, aki ebben a témában jártas és elismert, először azt írta, hogy mi az AMD Gonzalónak a PCI azonosítója, de kiderült, hogy a végén a 13F8 eddig egyetlen AMD-eszközben sem tűnt fel, és emiatt esélyes, hogy az a PlayStation 5 fejlesztőkészletében használatos APU (egy chipen belüli processzor és videochip) azonosítójára bukkantak.

A Gonzalo lesz az, ami a PlayStation 5-ben lesz, és ez – a T3 szerint – kombinálni fogja az AMD harmadik generációs, 7 nanométeres Ryzen Zen 2 architektúráját az AMD új Navi grafikus chipjével, ami az év vége felé fog megjelenni. És amit a Sony mondott (nyolc magos Zen 2 processzor, egyedi Navi GPU), az bizony egybeesik azzal, amit a Gonzalo tartalmaz. Visszatérve az APISAK-ra, a 3DMark Fire Strike-ban a PlayStation 4 5000 pontot ért el, míg a Gonzalo 20000-et, ami négyszeres ugrás, és azonos mértékű fejlődésnek mondható mint amit a Microsoft mondott néhány hete az E3-on.

Úgyhogy a PlayStation 5 igazán erős gép lehet, amikor 2020 végén meg fog jelenni (valószínűleg itt is megismétlik, mint a PlayStation 4 – Xbox One rajtját: nagyon közel fognak egymáshoz kijönni, hogy ne legyen nagy lépéselőnye a másiknak…), de még egy kérdés van, ami eldöntheti a Sony és a Microsoft között a harc első fázisát: MENNYIBE FOG KERÜLNI A KONZOL?

Forrás: Twitter, T3

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu