Újra a Remedy kezében az Alan Wake jogai

Az Alan Wake és az Alan Wake’s American Nightmare így teljes mértékben a finn fejlesztőcsapat birtokában van.

Az Alan Wake, illetve az Alan Wake’s American Nightmare esetében is csak az Xbox 360, illetve a PC kapta meg a két, amúgy ma is helyüket megálló játékot (most a visszamenőleges támogatásról nem beszélünk), így ezzel a két címmel kapcsolatban joggal irigykedhettek azok, akiknek PlayStation 3-juk volt a múltban. Csakhogy a finn fejlesztőcsapat bejelentette egy sajtóközleményben, hogy a Microsofttól visszaszerezték a kiadási jogaikat, így – ha szeretnék – más platformokon is felbukkanhatnak a játékok, amire mi nagy valószínűséget látunk, hiszen egy kis felújítással a PlayStation 4 egy csendes meglepetése lehetne Alan Wake és az ő amerikai rémálma is.

A közleményben még az is olvasható, hogy a korábban készített játékaikból 2,5 millió eurónyi (kb. 820 millió forintnyi) jogdíj is a csapat kasszájába fog vándorolni, és ezt a Remedy Entertainment az év végéig meg fogja kapni. (Ebből a pénzből akár talán dolgozhatnának is az Alan Wake portolásán: a Nintendo Switchen mondjuk nem lenne butaság játszani azt, de a korábban említett PlayStation 4-port sem lenne elvetendő elképzelés.)

Korábban már írtunk arról, hogy a Remedy próbálkozott az Alan Wake 2-vel, de ez nem jött össze nekik, de mivel most a kiadási jogok ismét az övék, megpróbálkozhatnak majd ezzel is, miután az 505 Gamesnek összehozzák a Controlt, de a Smilegate Entertainmentnek is dolgoznak valamin (a Közel-Keleten és Ázsiában népszerű Crossfire X egyjátékos kampányán), így ezek után erre lehetne kapacitásuk.

Úgyhogy a finneknek most jóformán teljes szabadságuk van, és kérdéses, hogy milyen jövő vár rájuk. Mivel a Sony Interactive Entertainment stúdiófelvásárlásokat tervez (erről Jim Ryan, a SIE elnöke beszélt ugyanabban a Nikkei-es interjúban, amiből a minap idéztük a PlayStation 5 hardcore megközelítését), megvan az esélye annak, hogy vagy felvásárolja őket a Sony, vagy legalábbis egy exkluzív címet készíthetnek a PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu