Kalózkodást javasol a G2A helyett több fejlesztő is!

Mint a fehér holló: játékfejlesztőktől hallani azt, hogy a szürkének sem biztosan nevezhető G2A oldalról való vásárlás helyett inkább torrentezzük le a játékaikat…

Mike Rose, a No More Robots névre hallgató kiadó vezetője azon akadt ki, hogy a G2A ismét Google-hirdetésekkel hívja fel magára a figyelmet, mégpedig olyannyira, hogy ha rákeresnénk például a Descendersre, amit a No More Robots ad ki, akkor a G2A oldala bukkanna fel első találatként a Google-n. (Saját tapasztalatunk szerint ez [már?] nem így van: a Steamet dobta fel elsőnek a keresőmotor…)

„Nulla pénzünk származik abból, ha az emberek a hirdetéseken keresztül veszik meg a játékainkat. Kérlek benneteket, ha a G2A-ról akartok egy játékot venni, akkor inkább csak töltsétek le a kalózverzióját. Ezt őszintén mondom. A fejlesztők amúgy sem látnak egy fillért [a G2A-s értékesítésekből], szóval mi is inkább [azt látnánk], ha a G2A sem látna pénzt belőle,” írta Rose a Twitteren, és még egy videót is mellékelt arról, hogy lehetetlen a G2A hirdetését kikapcsolni. (Igaz, ez nem PC-s felvétel, hanem Androidos.) Később ezt még hozzátette: „Úgy tűnik, hogy a G2A ezeknek a tweeteknek köszönhetően sok általuk szponzorált streamelőt arra kért a hétvége folyamán, hogy hangosan olvassanak fel egy közleményt, amiben elmagyarázzák, hogy ők miért nem gonoszak. Haha! Remélhetőleg nem sok ember hitte el azt a sz_rt, amit mondtak…”

Rose mögé beállt a Rage Squid is, akik a Descenderst fejlesztették: „Kérlek, torrentezzétek le a játékainkat ahelyett, hogy a G2A-n megveszitek.” A Vlambeertől Rami Ismail is hasonlót írt: „Ha nem tudod megengedni magadnak, vagy nem akarod teljes áron megvenni a játékainkat, kérlek, töltsétek le a kalózverziót ahelyett, hogy egy kódújraértékesítőtől megvennétek. Ezek a weboldalak nagyon sok fejlesztői időt felemésztenek a vevőszolgálat, a hamis kódkérések, vagy a hitelkártyás pénzvisszatérítések kivizsgálása miatt.”

A G2A arról lett hírhedt, hogy egy szürkepiacnak nevezhető: a vásárlók olyan kódokat vehetnek meg, amiket tömegesen egy olcsóbb piacról vásároltak az eladók, és a profit érdekében a „drágább” piacon eladják, és a fejlesztőknek egyik értékesítésből sem származik haszna.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu