Menu

Kalózkodást javasol a G2A helyett több fejlesztő is!

Mint a fehér holló: játékfejlesztőktől hallani azt, hogy a szürkének sem biztosan nevezhető G2A oldalról való vásárlás helyett inkább torrentezzük le a játékaikat…

Mike Rose, a No More Robots névre hallgató kiadó vezetője azon akadt ki, hogy a G2A ismét Google-hirdetésekkel hívja fel magára a figyelmet, mégpedig olyannyira, hogy ha rákeresnénk például a Descendersre, amit a No More Robots ad ki, akkor a G2A oldala bukkanna fel első találatként a Google-n. (Saját tapasztalatunk szerint ez [már?] nem így van: a Steamet dobta fel elsőnek a keresőmotor…)

„Nulla pénzünk származik abból, ha az emberek a hirdetéseken keresztül veszik meg a játékainkat. Kérlek benneteket, ha a G2A-ról akartok egy játékot venni, akkor inkább csak töltsétek le a kalózverzióját. Ezt őszintén mondom. A fejlesztők amúgy sem látnak egy fillért [a G2A-s értékesítésekből], szóval mi is inkább [azt látnánk], ha a G2A sem látna pénzt belőle,” írta Rose a Twitteren, és még egy videót is mellékelt arról, hogy lehetetlen a G2A hirdetését kikapcsolni. (Igaz, ez nem PC-s felvétel, hanem Androidos.) Később ezt még hozzátette: „Úgy tűnik, hogy a G2A ezeknek a tweeteknek köszönhetően sok általuk szponzorált streamelőt arra kért a hétvége folyamán, hogy hangosan olvassanak fel egy közleményt, amiben elmagyarázzák, hogy ők miért nem gonoszak. Haha! Remélhetőleg nem sok ember hitte el azt a sz_rt, amit mondtak…”

Rose mögé beállt a Rage Squid is, akik a Descenderst fejlesztették: „Kérlek, torrentezzétek le a játékainkat ahelyett, hogy a G2A-n megveszitek.” A Vlambeertől Rami Ismail is hasonlót írt: „Ha nem tudod megengedni magadnak, vagy nem akarod teljes áron megvenni a játékainkat, kérlek, töltsétek le a kalózverziót ahelyett, hogy egy kódújraértékesítőtől megvennétek. Ezek a weboldalak nagyon sok fejlesztői időt felemésztenek a vevőszolgálat, a hamis kódkérések, vagy a hitelkártyás pénzvisszatérítések kivizsgálása miatt.”

A G2A arról lett hírhedt, hogy egy szürkepiacnak nevezhető: a vásárlók olyan kódokat vehetnek meg, amiket tömegesen egy olcsóbb piacról vásároltak az eladók, és a profit érdekében a „drágább” piacon eladják, és a fejlesztőknek egyik értékesítésből sem származik haszna.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu