A régebbi játékok fogják inspirálni a Gran Turismo 7-et

Bár hivatalosan nem ez még a következő Gran Turismo neve, de ha a régebbi felvonások hatással lesznek a következő felvonásra, ami a next-gen PlayStationre készül a Polyphony Digitalnál, talán logikus Gran Turismo 7-nek nevezni Kazunori Yamauchi, a Polyphony vezérének új játékát…

Yamauchi a GT Planettel beszélt a Gran Turismo, a PlayStation egyik ikonikus exkluzív franchise-ának jövőjéről: „Amióta elkezdtem a világtúrát [a Gran Turismo Sporttal], a játékosok, akik mind fiatal srácok, magukkal hozzák a Gran Turismo 2-t és a Gran Turismo 3: A-Spec-et. Milyen fiatalok voltak, amikor ezek a játékok megjelentek?! Szóval több lehetőségem volt nemrég velük játszani, és meglepő, hogy mennyire sok dolgot elfelejtettem! Ezekkel a világtúrákkal lehetőségem adódott a Gran Turismo történelmét megérezni. Iránypontokat, ötleteket adott arra, hogy miket kellene biztosan megcsinálnunk a sorozat jövője során. Úgy gondolom, hogy a következő cím, amit létre fogunk hozni, az keverni fogja a múltat, a jelent, és a jövőt – a Gran Turismo teljes formája lesz,” mondta Yamauchi. Amúgy a Gran Turismo 2 Európában 2000 elején jött ki PS1-re (szerintünk az első rész jobb volt ’98-ból…), a Gran Turismo 3: A-Spec pedig 2001 nyarán jött PS2-re.

Yamauchi a next-gen PlayStationről is beszélt: „Az első dolog, amire hatni fog a több erő, az a virtuális valóság. Nem hiszem, hogy lenne bármi más, ami ennyire sok feldolgozó erőt igényel. Igazán szeretem a VR-t – én hiszek a benne rejlő lehetőségekben, és tényleg passzol egy autós játékhoz. A VR a GPU erejének evolúciójára támaszkodik, továbbá a hardverre, akár a kijelzőkre is. Ez olyasmi, ahol sosincs elég feldolgozó erőd. Mindig ott lesz a hardverkorlát, és számunkra sosem lesz elég magas ez a korlát! Értelemszerűen ez idővel fejlődni fog, és biztosra vehető, hogy mi követni fogjuk ezt.”

A next-gen PlayStationre tehát már készül az új Gran Turismo 7, ami ha követi a múltat, akkor hetes számot kap majd.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu