Az „adathalászás és hackelés megtanítása” ellen is fellép már a YouTube

TECH HÍREK – Újabb kategória került kitiltásra a YouTube-ról – ilyen videókat már nem szabad feltölteni a Google videómegosztójára.

A YouTube ugyanis a felhasználói szerződésében kilistázza, hogy milyen tartalmakat nem szabad felrakni az oldalra, hiszen ezek eltávolításra kerülnek, a fiókunk pedig büntetést, vagy akár eltávolítást is kaphat. Az új kategória az „adathalászás és hackelés megtanítása”, amit úgy jellemeznek, hogy „Megmutatja a felhasználóknak, hogy miként kell biztonsági számítógépes rendszereket megkerülni, vagy miként lophatnak el felhasználói bejelentkezéssel kapcsolatos, vagy személyes adatokat”.

Ennek már áldozata is van: egy videófeltöltő, aki „etikus hackereknek, számítógépekkel foglalkozó tudósoknak és az információ biztonságával foglalkozó közösségnek” készít videókat, már kapott is büntetést a csatornájára. Visszamenőlegesen büntetnek, tehát lehet akár egy 10 éve felrakott videóról is szó, de azért is kapnánk egy strike-ot (és három után törlik a csatornánkat). Az illető ezt írta Twitteren: „Egy videót készítettünk arról, hogy miként lehet július 4-én Wi-Fin keresztül fellőni a tűzijátékot, de aztán azt láttuk, hogy a YouTube egy büntetést adott nekünk, mert hackelést oktatunk, így nem tudjuk felrakni ezt a videót. A YouTube most már tiltja azt, hogy „Adathalászás és hackelés megtanítása: megmutatja a felhasználóknak, hogy miként kell biztonsági számítógépes rendszereket megkerülni, vagy miként lophatnak el felhasználói bejelentkezéssel kapcsolatos, vagy személyes adatokat”.”

Kizárt, hogy a YouTube algoritmusai meg tudják különböztetni a teljesen ártalmatlan videót (pl. egy kütyü biztonsági hibáiról szólót) a veszélyestől (miként lehet hitelkártyával csalni mondjuk). Értelmetlen módon egy zászló alá rakja a Google a két tábort, holott az egyik nem veszélyes. És ha belegondolunk, ez még rosszabb is lehet még a jövőben.

Tegyük fel, hogy van egy olyan PC-s játékunk, ami Steamen nem érhető el, de játszanánk vele és egy, ma már nem támogatott (vagy nem támogatott verziójú!) DRM van benne. Ha erről csinálunk egy oktatóvideót, hogy miként kerülhetjük meg az amúgy hátráltató DRM-et (hiszen megakadályozza, hogy a lemezünket használhassuk…), akkor azért nem kellene büntetni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu