Nem a fejlesztőkön múlik a Bulletstorm folytatása

A People Can Fly szívesen nekiülne egy Bulletstorm 2-nek. Nem rajtuk múlik ez.

Sebastian Wojciechowski, a People Can Fly vezérigazgatója az Eurogamernek elmondta, hogy bár nyolc éve, hogy kijött a Bulletstorm, ők nem mondanának nemet a második rész fejlesztésére még ennyi idő után sem. „Ahogy láthatod [a Bulletstorm: Full Clip Edition remasterrel és a Nintendo Switch porttal], még mindig mélyen a szívünkben van a Bulletstorm IP. Azt akarjuk, hogy ez az IP (szellemi tulajdon) második életet kapjon. Még nem vagyok biztosak abban, hogy ez mit jelent, de mivel ez a mi IP-nk – és a mi tulajdonunkban is van -, és mivel az IP ismert és rajongókkal is rendelkezik, szeretnénk valamit csinálni ezzel kapcsolatban. Jelenleg nincsen azonnali tervünk arra, hogy visszatérjünk ehhez az IP-hez, látván, hogy most [a Square Enixnek] az Outridersen dolgozunk, de ha hosszabb távon gondolkodunk a People Can Flyról, egyértelműen fantasztikus lenne visszatérni ehhez az IP-hez,” mondja Wojciechowski.

Cliff Bleszinski (aki régebben a Gears of War embere volt, mielőtt a Lawbreakersszel bukott egy nagyot, és azóta már nem akar a játékiparban dolgozni) még 2013-ban kritizálta a Twitteren a Bulletstorm marketingjét. Szerinte „az emberek nem egy menő sci-fi játékot láttak, hanem egy „cs_csf_sz játékot””. Adrian Chmielarz, aki a People Can Fly társalapítója volt (és onnan 2012-ben távozott), pedig azt nyilatkozta, hogy a launch trailert leszámítva minden úgy festette fel a Bulletstormot, hogy súlytalan volt. (Azaz nem volt erős pont a marketingben, és csak a legvégén éreztek rá.)

Tény, a Bulletstormnak volt egy kis sármja (és valahol a káromkodásával is eltért a megszokottól), és nem lenne rossz ötlet, ha a lengyel fejlesztőcsapat 2020 nyarától kezdve (ekkor jön ki ugyanis az Outriders) nekiülne egy Bulletstorm 2-nek, ami talán még inkább szembe menne a trendekkel. Majd meglátjuk – nagy eséllyel lenne rá nem is kicsi kereslet.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu