Egész jól muzsikál a Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered Nintendo Switch-en [VIDEO]

Főleg a tavalyi, borzalmas PS4 (Pro) Red Faction Guerrilla verzióval összehasonlítva.

A Digital Foundry kiadott egy videót, amelyben a Nintendo Switch-re is megjelent, open world akciójáték ráncfelvarrást kapott verzióit elemzik ki. PC-re 2009-ben jelent meg az eredeti verzió, melynek retrocikkét itt olvashatjátok el. Xbox One-ra, PS4-re és PC-re tavaly jelent meg a játék, elég lagymatag kritikákat és vásárlói érdeklődést kiváltva.

Most viszont Nintendo Switch-en is napvilágot látott a játék, ami azért érdekes, mert azért ilyen típusú élményt handhelden, illetve Nintendo Switch-en is ritkán kapunk. Az egyetlen említésre méltó „járműves” játék, amely a Nintendo hibrod konzoljára megjelent, az L.A. Noire Remastered volt, de az nem nyújtott olyan fokú tömény akciót, amilyenre a Red Faction Guerilla volt képes.

No de térjünk át a számokra. Először is fontos leszögeznünk, hogy a Red Faction Guerilla Switch verziójában kétféle mód között kapcsolgathatunk: „hatásfok” (performance), melynél nagyobb FPS számot kapunk 792p és 900p közötti felbontással, illetve a „minőség” (quality), ahol szebb textúrákat, nagyobb részletességet és 900p felbontást láthatunk. Mindez természetesen a dokkolt állapotban, a TV-re vonatkozik, amikor ugyanis handheld módba kerülünk, akkor még minőség módban is a 720p-s kijelzőn mindössze 576p-t kapunk, „hatásfok” módban pedig a felbontás 360p-re is leeshet.

No de mi helyzet az értékek stabilitásával? Nos, a Red Faction Guerrilla handheld, minőség módjában, 576 p-vel a teljesen folyamatos 30 fps garantált, míg a hatásfok módban egyáltalán, el sem a 60 fps-t.

Dokkolt módban, a TV-t használva, már kicsit más a képlet. Minőség módban ott vergődik a 30 fps-sel, van, hogy 14-re is leesik, ami már a durva beszaggatás kategória. Hiába szép a feljavított grafika, 900p-ben, ha ennyire szaggat a játék.

Hatásfok módban 30 fps felett jár, viszont a 60 fps-t ott sem éri el.

A teljes, összehasonlító videót lent láthatjátok, a retrotesztet (maga a játék nem változott semmit) pedig itt olvashatjátok.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu