A Konami sem érti a PES 2019 PlayStation Plusból való kikerülését

A Konami nem számított arra, hogy jóformán az utolsó pillanatban fordít hátat neki a Sony, majd ejti a PES 2019-et a PlayStation Plus júliusi kínálatából…

Pedig ez a helyzet. Amikor első alkalommal számoltunk be a PlayStation Plus júliusi kínálatáról, csalódottságból nem volt hiány, ugyanis a PES 2019 már lényegében elavult játéknak tekinthető, a Horizon Chase Turbo pedig esetleg a 90-es évek autós játékait kedvelőknek elmegy, de az egy niche, egy rétegközösség csak. Ekkor jött ugye a csavar az utolsó pillanatban, amikor is a Sony átcserélte a Pro Evolution Soccer 2019-et a Detroit: Become Human Digital Deluxe változatára, amivel a Heavy Rain  a Quantic Dream PS3-as játékának PlayStation 4-es portja is elérhető lett.

„Ezt a döntést egyedül a Sony hozta meg, így arra kérünk, hogy a Sony-nál érdeklődj,” mondta a GameSpotnak a Konami szóvivője. „Nem nagyon tudom elmondani, hogy mi történt, mert a mai nap jöttem rá, hogy mi történt, mégpedig reggel, amikor kinyitottam a laptopomat. Nem igazán tudom elmagyarázni,” tette hozzá Lennart Bobzien, a Pro Evolution Soccer európai brandmenedzsere.

Tehát ezt a váratlan cserét csak és kizárólag a Sony lépte meg. Akkor jó megérzésünk volt, amikor a cseréről írtunk – akkor ugyanis volt egy ilyen gondolatunk, amit idézünk: „valószínűleg akkora felháborodást keltett az, hogy a Sony egy már lényegében elavult focijátékot akart ingyenesen elérhetővé tenni az előfizetőknek, hogy inkább megállapodott a multiplatform fejlesztés felé haladó francia Quantic Dreammel arról, hogy inkább az ő játékait kapják meg az előfizetők”. Átlépte a határvonalat a cég, amikor ennyire alacsony szintre ment le a szemmel láthatóan elhanyagolt PlayStation Plus szolgáltatással.

Reméljük, hogy augusztusban ilyenre nem fog sor kerülni, de a PlayStation Plus-játékok többnyire gyatrák voltak idén, és mivel már nincsen PlayStation 3-as és PlayStation Vitás ingyenes cím, ez még tuti rosszabb is lesz…

Forrás: PushSquare

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu