A Nintendo nem akarja a trendeket üldözni

Bár a japán cég, a Nintendo figyelemmel követi a technológia fejlődését, nem akarnak az elsők között lenni az újdonságok alkalmazásában.

A befektetőknek tartott kérdezz-felelekjén Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke több dologról is beszélt (például arról, hogy ők a külsős cégekre bízzák a cenzúrát, ha erre egyáltalán igény van – erről korábban írtunk is) – többek között a felhő alapú játékok is szóba kerültek: „Bár nem várjuk azt el, hogy rövid időn belül minden játék felhő alapúak legyenek, a technológia biztosan fejlődik. Egy olyan jövőt látunk, ahol a felhő-, és a streamelő technológia egyre inkább fejlődni fog, hogy a fogyasztóknak játékokat biztosíthassanak. Lépést kell tartanunk a környezetben az eféle változásokkal. Ha ezen változások megnövelik a nemzetközi játékosbázist, az több lehetőséget ad nekünk arra, hogy az integrált hardveres és szoftveres megközelítésünkkel több embert érhessünk el világszerte,” mondta Furukawa.

Shigeru Miyamoto, a Nintendo egyik legendás alakja (Mario és Zelda alkotója többek között, ennyit talán elég is róla mondani) is megszólalt: „Mivel nem hozzuk nyilvánosságra [a munkásságunkat], amíg ki nem adjuk a terméket, úgy tűnhet, hogy lemaradunk. A virtuális valósággal kapcsolatban úgy véljük, hogy egy olyan terméket hoztunk létre [Nintendo Labo VR Kit], amit könnyen használhatnak a fogyasztóink.

Úgy gondolom, hogy a felhő alapú játék a jövőben jobban el fog terjedni, de nincs afelől kétségem, hogy továbbra is lesznek olyan játékok, amik azért szórakoztatóak, mert helyileg futnak, nem pedig a felhőben. Úgy hisszük, hogy fontos ezeket az eltérő technikai környezeteket használni, hogy egyedi, csak a Nintendo által létrehozható szórakoztatást teremtsünk,” mondta Miyamoto.

„Az 5G latencia (lag) nélkül képes nagy mértékű adatot továbbítani. Tudunk arról, hogy ez a technológia nagy figyelmet kap, és a Nintendo is vizsgálódik eziránt, ám mi nem üldözzük a technológiai trendeket. Amikor megfontoljuk, hogy a szolgáltatásainkban és szórakoztatásunkban mit kínálunk, arra gondolunk, hogy a technológia miként kerül alkalmazásra a játékmenetben, és ennek révén milyen új élményeket és játékmenetet ajánlhatunk a fogyasztóinknak,” tette hozzá Ko Shiota, a Nintendo rendezője és vezető tisztségviselője.

Szóval a Nintendo nem nagyon szólal meg, csak akkor, ha már készen áll a termékével (lásd új Nintendo Switch modellek?). Érdekes megközelítés, de mindenesetre egyedi.

Forrás: Gamasutra

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu