Mivel foglalkozik manapság CliffyB?

Cliff Bleszinski, akit a Gears of War korában CliffyB-nek nevezhettünk, a Lawbreakers kudarca után nem sokkal letette a lantot (és a Boss Key, a fejlesztőcsapat meg is szűnt a Lawbreakers után kiadott battle royale-próba Radical Heights után).

„Üdv mindenkinek. Gondoltam, posztolok valamit. Jelenleg úgy érzem, hogy az életem egy RPG, ahol a teljes világ végre kinyílt, és felfedezhetem azt, továbbá azt csinálhatok, amit akarok, miután huszonöt éven keresztül agyondolgoztam magam a videojátékokkal. Sosem fogom elfelejteni, hogy a játékok és a munkásságom fantasztikus rajongói vették meg nekem ezt a szabadságot, és ezért örökké hálás leszek.

Arra lettem felkérve, hogy működjek közre egy kis Broadway-shown, aminek a neve Hadestown. Alex Boniello, aki a Tony-díj nyertes Dear Evan Hansenben Connor Murphy-t alakítja, rajongott a játékaim iránt, és barátok lettünk. Megkérdezte, hogy szeretnék-e társproducer/befektető lenni a showban. Előzetes formában futott a Broadwayen (kb. olyan mint egy alfa/béta), és egy verziója a Spotifyon volt. Meghallgattam, és magával ragadott. Nem fogom prezentálni nektek, de röviden annyi, hogy nyolc Tony-díjat nyert, és többek között a legjobb musical díját is megszerezte. (Nagy szükség volt erre a győzelemre, miután a stúdióm egy kráterbe zuhant!) Nicole Kidman, Keith Urban, Hillary [Clinton], Jeff Bezos – csak pár név a folyamatosan növekvő listából, akik már látták [a Hadestownt]. (Igen, egy Broadway nerd vagyok.)

Miután ez ilyen jól ment, a produkciós cégtől a srácok megkerestek, hogy társproducere legyek a Frankie and Johnny in the Clair de Lune-ben a Broadwayen. Ezt a művet Terrence McNally hozta létre, és benne egy séf és egy pincérnő összejön egy éjjel (igen, van meztelenség is), és az este hátralevő részében egymást próbálják érzelmileg kitanulni. Örömmel teli, és szórakoztató – augusztus végéig fut, mindössze tizenhat héten át! A főszerepben Michael Shannon és Audra McDonald, két színész nagyágyú, és benne vagyok a Playbillben [havonta megjelenő színházi lap az Egyesült Államokban – a szerk.], ami izgalmas. Ezeken felül nemrég New Yorkban találkoztam a nagy kiadókkal a memoáromról, és a tárgyalások derekán járunk. Úgy adják elő mint a játékiparról szóló Kitchen Confidential [Anthony Bourdain könyve – egy emlékirat, ami a professzionális konyhaiparba nyújt kulisszák mögötti betekintést – a szerk.].

Úgy vélem, hogy az új munkám/hobbim az, hogy megtanuljam, más üzletágak miként működnek az éttermektől kezdve a Broadwayen át a kiadásig. Elég furcsa életszakasz a Trónok harca premierjén való részvételtől a Hadestown vagy a Frankie and Johnny premierjén ott lenni, majd a Tony-díjátadón és (levegővétel) a San Diego Comic Conon kinn lenni, miközben új kiskutyám is lett. (Instagram: @ladypomsky) Félreértés ne essék, a játékok maradnak az első szerelmem.

Köszönöm, hogy meghallgattatok, és ha esetleg New Yorkban járnátok, nézzétek meg valamelyik showt – igazán különlegesek és remek éjszakát (vagy matinét) biztosítanak! (Az Instagramon @dudehugetank néven láthatjátok a kalandjaimat!)”, írta Cliff Bleszinski Facebookon.

CliffyB tehát visszavonult a játékipartól, de nincsenek anyagi problémái – egy rakat pénzt kapott, amikor a Tencent, a kínai techgigászok egyike bevásárolta magát az Epic Gamesbe, de onnan is van pénze rendesen, hogy az Oculus egyik korai befektetője volt – és amikor a Facebook felvásárolta a céget, abból is származott egy kiadós csekk. De legalább jól érzi magát, és ez a legfontosabb.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu