Már a G2A-n belül is káosz uralkodik?

Az indie kiadók és a G2A közötti harc folytatódik.

A múlt héten két alkalommal is volt már szó arról, hogy a G2A Google-s hirdetéseivel ismét az előtérbe került, hogy az indie kiadók/fejlesztők pórul járnak, ami miatt ők a torrentezésre biztatnak minket. A G2A reagált, amire Mike Rose, a No More Robots kiadó vezetője szintén így tett. A G2A viszont frissítette a válaszlevelét: „Szükségünk van egy kis időre, hogy mindent összerakjunk – néhány nap múlva visszatérünk egy megoldással. Néhány fejlesztő nem tudja elfogadni azt a tényt, hogy az embereknek teljeskörű joguk van újra eladni azt, amivel rendelkeznek. Ez egy probléma a fejlesztőknek, de nem nekünk vagy bárki másnak, főképp nem a játékosoknak, akiknek hozzáférésük van olcsóbb termékekhez (játékokhoz is), köszönhetően az olyan piactereknek mint amilyen a G2A is. Azt mondjuk, hogy jó dolog, hogy az emberek újra eladhatják a kódokat, és a G2A nélkül is ezt fogják tenni.”

De nem is itt van a vicc, hanem ott, hogy Thomas Faust, az Indie Games Plus egyik írója a Twitteren közzétett pár képet egy, az online áruháztól kapott emailből. Egy fizetett, a site-ot támogató cikkel kapcsolatban keresték fel Faustot azzal a feltétellel, hogy „nem lehet szponzoráltként megjelölni, vagy a G2A-vel összefüggésbe hozhatóként” publikálni azt, ha beleegyezne. A G2A „a brand ismertségét és imázsát próbálja fejleszteni” így, és egy „nem részrehajló, a lopott kódok értékesítése lehetetlen a piactéren témájú írást” szerettek volna az Indie Games Plustól egy árajánlat után. Erre a G2A a Twitteren reagált is: „Ezeket az emaileket engedély nélkül küldte ki az egyik alkalmazottunk, és emiatt elnézést kérünk az Indie Games Plustól és kilenc (!) másik publikációtól, akiknek elküldte ezt a javaslatot. Szigorú büntetésben fog részesülni, mivel ez abszolút elfogadhatatlan.”

Ezek után hihetetlen, hogy mi jöhet még – jó, az online áruház egy javaslattal elő fog rukkolni talán a hét folyamán, de hogyan következhetett be egy ilyen belsős akció, amiben lezsíroztak volna pár oldalt a pozitív image-ért cserébe? Ez visszájára fog elsülni.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu