Menu

Már a G2A-n belül is káosz uralkodik?

Az indie kiadók és a G2A közötti harc folytatódik.

A múlt héten két alkalommal is volt már szó arról, hogy a G2A Google-s hirdetéseivel ismét az előtérbe került, hogy az indie kiadók/fejlesztők pórul járnak, ami miatt ők a torrentezésre biztatnak minket. A G2A reagált, amire Mike Rose, a No More Robots kiadó vezetője szintén így tett. A G2A viszont frissítette a válaszlevelét: „Szükségünk van egy kis időre, hogy mindent összerakjunk – néhány nap múlva visszatérünk egy megoldással. Néhány fejlesztő nem tudja elfogadni azt a tényt, hogy az embereknek teljeskörű joguk van újra eladni azt, amivel rendelkeznek. Ez egy probléma a fejlesztőknek, de nem nekünk vagy bárki másnak, főképp nem a játékosoknak, akiknek hozzáférésük van olcsóbb termékekhez (játékokhoz is), köszönhetően az olyan piactereknek mint amilyen a G2A is. Azt mondjuk, hogy jó dolog, hogy az emberek újra eladhatják a kódokat, és a G2A nélkül is ezt fogják tenni.”

De nem is itt van a vicc, hanem ott, hogy Thomas Faust, az Indie Games Plus egyik írója a Twitteren közzétett pár képet egy, az online áruháztól kapott emailből. Egy fizetett, a site-ot támogató cikkel kapcsolatban keresték fel Faustot azzal a feltétellel, hogy „nem lehet szponzoráltként megjelölni, vagy a G2A-vel összefüggésbe hozhatóként” publikálni azt, ha beleegyezne. A G2A „a brand ismertségét és imázsát próbálja fejleszteni” így, és egy „nem részrehajló, a lopott kódok értékesítése lehetetlen a piactéren témájú írást” szerettek volna az Indie Games Plustól egy árajánlat után. Erre a G2A a Twitteren reagált is: „Ezeket az emaileket engedély nélkül küldte ki az egyik alkalmazottunk, és emiatt elnézést kérünk az Indie Games Plustól és kilenc (!) másik publikációtól, akiknek elküldte ezt a javaslatot. Szigorú büntetésben fog részesülni, mivel ez abszolút elfogadhatatlan.”

Ezek után hihetetlen, hogy mi jöhet még – jó, az online áruház egy javaslattal elő fog rukkolni talán a hét folyamán, de hogyan következhetett be egy ilyen belsős akció, amiben lezsíroztak volna pár oldalt a pozitív image-ért cserébe? Ez visszájára fog elsülni.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu