Már a Red Dead Redemption 2 appjában is ott van a PC port

A Red Dead Redemption 2 Companion Appjában (ami iOS-re és Androidra érhető el egyfajta segítségként) is már vannak arra utaló jelek, hogy a játék PC-re készül.

Már megszámolhatatlan alkalommal volt szó arról, hogy a Red Dead Redemption 2 PC-re tart. A legutóbbi erre hivatkozó nyom a Rockstar Games Social Club weboldalának forráskódjában volt, amikor erről beszéltünk. Most viszont a GTAforumson a rollschuh2282 névre hallgató felhasználó felfedezése révén már joggal mondhatjuk azt, hogy a Take-Two és a Rockstar párosának már nem kellene az idegeinket húznia.

Az appban több beállításra utaló dolog került felfedezésre a grafikától a kijelzőn át a rendszerig és audióig. Sőt, még konkrétan egy DirectX Feature Set 12_1 string is van, amivel tagadhatatlan, hogy egy PC-s beállításról van szó (hacsak nem next-gen megjelenésre utalna ez…?), hiszen ez a Microsoft technológiája. Ja, és a felfedezések szerint állítólag Ultra grafikai presettel is rendelkezni fog a Red Dead Redemption 2, ami nem volt benn a Grand Theft Auto V PC portjában, amikor az már több mint négy éve kijött.

Úgyhogy most már tényleg csak annyit kellene a Rockstarnak és a Take-Two-nak mondania, hogy igen, jön PC-re is a Red Dead Redemption 2, ami továbbra is furcsa lenne, mivel az első rész 2010-ből elkerülte a PC-t, és azóta sem volt szó arról, hogy esetleg az a játék portolásra kerülne. Talán már ideje is volna ennek, de azért még ott lenne a kérdés, hogy mikor jönne ki, továbbá melyik digitális bolton tűnne fel. Nem lenne meglepő a Borderlands 3 után (amit szintén a Take-Two ad ki a 2K révén), ha a Red Dead Redemption 2 is az Epic Games Store-on tűnne fel először, egyfajta killer appként, hogy aztán mondjuk egy évvel utána a Steamen kasszírozzon a játékkal a Rockstar Games és a Take-Two. (Erre akár fogadni is lehetne.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu