Valódinak hitte a Grand Theft Auto V-ös videót egy pakisztáni politikus! [VIDEO]

A pakisztáni Awami Tehreek párt első titkára, Khurram Nawaz Gandapur ezt bizony benézte.

„Épphogy elkerült egy nagy katasztrófát egy repülőgép. A pilóta lélekjelenléte révén csodálatosan megmentette a gépet,” írta a politikus a Twitteren, ahonnan azóta törölte már az egészet. Az internet persze ezúttal sem felejtett, és itt lehet pár választ is olvasni. Lényegében mindenki körberöhögte őt, mert nem jött rá arra, hogy bizony egy Grand Theft Auto V-s videót osztott meg a közönségével! Ebben a videóban amúgy kb. egy méterre egy kamiontól sikerül egy Airbus A380-as repülőgépnek megszakítania a leszállást, és így mindenki ép bőrrel (és felettébb borzolt idegekkel) megúszta.

Itt egy újabb illető, aki szépen benézte: „Terroristatámadás Algériában, de nem sikerült, köszönhetően a pilóta képességeinek.” A YouTube-ról származik a felvétel, mégpedig The UiGamertől, aki a Grand Theft Auto V-ben a repülőgépek lezuhanásából és vészlandolásaiból csinál összeállításokat.

Gandapur esetében 67 ezer, míg a Physics-astronomy.org esetében 47 ezer követőnek lett megosztva a videó, és bizony mind a két illetőnek utána kellett volna néznie annak, hogy mit is osztanak meg, mert így lényegében hülyét csináltak magukból. Főleg a politikus kapta a flakot rendesen. (Mivel közszemélyről van szó, így őt jobban ismerhetik az emberek, így pedig felettébb balul sült el számára az ártalmatlannak hitt tweet, mert így most nem csak Pakisztán, hanem a fél világ röhög rajta.)

Ezek után érdemes azért a deepfake-ekről beszélni – ezek olyan videók, amik gépi tanulás révén olyan mértékben módosítják az eredeti felvételt, hogy nem nagyon jönnénk rá egyből, hogy egy kamuról volna szó. Addig még rendben van, hogy utánajárás nélkül megoszt valaki valamit, de képzeljük el, mi lett volna, ha Gandapurról készült volna egy ilyen deepfake, amiben mondjuk politikai ellenfeleit küldi el melegebb éghajlatra. Már belegondolni is hátborzongató, hogy milyen mértékben módosulhatnak az eredetileg abszolút nem sértő szándékkal rögzített videók.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu