Új részletek a Nintendo Switch új modelljeiről?

A héten bejelentett Nintendo Switch Lite, illetve a csendben tervezett Nintendo Switch-tuning mellett más is tervben lehet a nagy N-nél.

Mike Heskin azt írta Twitteren, hogy a Switch Lite-ra, illetve a New Switchre való utalások már a tavalyi 5.0-s rendszerszoftver (firmware) megjelenése óta már ott voltak. (A Lite csak a hivatalos név itt, az új változatnak még értelemszerűen nincsen közismert elnevezése bejelentetlensége miatt.) De ennél többet is mondott – bár az eredeti Nintendo Switch hardvere négy gigabyte RAM-ot támogat (miközben ennek fejlesztőkészlete kettővel többet, hatot), az új Switch modellek egyszerre támogatnák a négy és nyolc giga memóriát egyaránt, mégpedig úgy, hogy LPDDR4X DRAM-támogatással rendelkeznének az új modellek. Ez azért is fontos, mert ez valamelyest növelheti az akkumulátor élettartamát. A több játékidő pedig mindig is jól jön: ez egy korrekt változtatás lenne a hardverben, mert így több ideig nyúzhatjuk töltés nélkül „a kapcsolót”.

Heskin még azt is írja, hogy a New Switchben a GPU (grafikai feldolgozó egység) magasabb órajellel rendelkezik mint a Switch Lite, ami azt jelenti, hogy az új (újított?) Switch modell valamelyest nagyobb teljesítményre lehet majd képes. Aztán a jelenlegi Switch mindössze 32 gigabyte belső memóriát (tárhelyet) támogat, de az új változat többel érkezhet (és erről a héten pont szó is volt, amikor a Nintendo kérvényezte a Switch módosítását az Egyesült Államokban). Szerinte nincsen jel arra, hogy egy Pro (egy igencsak erősebb) változat készülne a Nintendo Switchből, vagy legalábbis olyan értelemben nem, hogy a hardver szerves részét az NVidia Tegra X2 chipje képezné.

Jelenleg csak annyi a hivatalos információ, hogy a Nintendo a Switch Lite modellt szeptember 20-ától kezdi értékesíteni (és ezzel is megtolhatja a hardveres eladásait, holott eddig is igencsak listavezető volt a Switch!), az ár pedig valahol 240 euró körül lesz, így magyar viszonylatban valahol 80 ezer forint körül kezdődik majd…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu