Menu

Új részletek a Nintendo Switch új modelljeiről?

A héten bejelentett Nintendo Switch Lite, illetve a csendben tervezett Nintendo Switch-tuning mellett más is tervben lehet a nagy N-nél.

Mike Heskin azt írta Twitteren, hogy a Switch Lite-ra, illetve a New Switchre való utalások már a tavalyi 5.0-s rendszerszoftver (firmware) megjelenése óta már ott voltak. (A Lite csak a hivatalos név itt, az új változatnak még értelemszerűen nincsen közismert elnevezése bejelentetlensége miatt.) De ennél többet is mondott – bár az eredeti Nintendo Switch hardvere négy gigabyte RAM-ot támogat (miközben ennek fejlesztőkészlete kettővel többet, hatot), az új Switch modellek egyszerre támogatnák a négy és nyolc giga memóriát egyaránt, mégpedig úgy, hogy LPDDR4X DRAM-támogatással rendelkeznének az új modellek. Ez azért is fontos, mert ez valamelyest növelheti az akkumulátor élettartamát. A több játékidő pedig mindig is jól jön: ez egy korrekt változtatás lenne a hardverben, mert így több ideig nyúzhatjuk töltés nélkül „a kapcsolót”.

Heskin még azt is írja, hogy a New Switchben a GPU (grafikai feldolgozó egység) magasabb órajellel rendelkezik mint a Switch Lite, ami azt jelenti, hogy az új (újított?) Switch modell valamelyest nagyobb teljesítményre lehet majd képes. Aztán a jelenlegi Switch mindössze 32 gigabyte belső memóriát (tárhelyet) támogat, de az új változat többel érkezhet (és erről a héten pont szó is volt, amikor a Nintendo kérvényezte a Switch módosítását az Egyesült Államokban). Szerinte nincsen jel arra, hogy egy Pro (egy igencsak erősebb) változat készülne a Nintendo Switchből, vagy legalábbis olyan értelemben nem, hogy a hardver szerves részét az NVidia Tegra X2 chipje képezné.

Jelenleg csak annyi a hivatalos információ, hogy a Nintendo a Switch Lite modellt szeptember 20-ától kezdi értékesíteni (és ezzel is megtolhatja a hardveres eladásait, holott eddig is igencsak listavezető volt a Switch!), az ár pedig valahol 240 euró körül lesz, így magyar viszonylatban valahol 80 ezer forint körül kezdődik majd…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/