Mona Lisa a Super Mario Maker 2-ben!?

Leonardo da Vinci világszerte ismert festményét sikerült megvalósítani a Super Mario Maker 2-ben úgy, hogy kizárólag Super Mario Worldös spriteok kerültek alkalmazásra…

Egy Reddit-felhasználó posztolt arról, hogy nem kevés időt beleölve megcsinálta azt, amire egyrészt valószínűleg senki sem vállalkozott volna, másrészt pedig ilyesmit talán még soha nem is láttunk. Az 1990-ben megjelent Super Nintendo Entertainment System (SNES) híres nyitócímének, a Super Mario Worldnek a spritejait felhasználta az illető a június végén a kizárólag Nintendo Switchre megjelent Super Mario Maker 2-ben.

Hogyan sikerült ezt az eszméletlen projektet kivitelezni? Megválaszolta ezt a kérdést is: „Egy olyan programot készítettem, ami fog egy képet, egy spritekészletet a Super Mario Maker 2-ből, és kimenetként megközelítőleg ugyanazt a képet adja, de a játékból használt spriteokat felhasználva. Jelenleg csak a léghajós pályából használja a csempéket.” Az ehhez felhasznált program amúgy a Python 3, és aki merész, errefelé letöltheti és ki is próbálhatja (valószínűleg nem sokáig, mert biztos, hogy a Nintendo jön és szépen fenyegetőzni fog, ahogy nemrég a Super Mario Bros. Battle Royale-lal tette… ami mindössze két hetet élt). A forráskód is könnyebben használható lesz elvileg, így lesz ebből tuti forkolás is – olyan elágazás, amivel továbbfejlesztik mások az eredeti programkódot.

A Super Mario Maker 2 két hét alatt két millió feltöltött pályáig jutott (ez ugyanis lényegében egy pályaszerkesztő, amit nagyon könnyű megtanulni), úgyhogy átlagban naponta több mint 180 ezer pálya lett a játékosok által feltöltve – nagyobb része valószínűleg átlag alatti, de azért van pár igencsak komoly pálya, ami elismerésre méltó -, és ezek után nem csoda, hogy az Egyesült Királyságban a fizikai értékesítéses toplistán két héten át listavezető volt a Nintendo új exkluzívja.

Forrás: DualShockers

View post on imgur.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu