Menu

Valaki megépítette a saját „PlayStation 5-jét!” [VIDEO]

TECH HÍREK – A jelenleg a boltokban elérhető hardverek segítségével Austin Evans, egy YouTube-os összerakta azt, ami potenciálisan a PlayStation 5 (vagy akár az Xbox Project Scarlett) is lehet a jövő év végén.

Már tudjuk, hogy milyen hardvert fog tartalmazni többnyire a next-gen PlayStation és Xbox (egyiknek sincs hivatalos neve még), amik egyaránt 8K-s felbontást, illetve az SSD-használat miatt gyorsabb, már-már nem létező töltési időket is ígérnek. Evans – tudván, hogy az AMD processzora és videókártyája szolgál alapul a konzolok hardverében – pedig teoretikusan megépítette a saját PlayStation 5-jét úgy, hogy vett egy AMD Ryzen 7 3700X processzort, egy AMD Radeon RX 5700 videókártyát, egy Aorus NVMe Gen4 SSD-meghajtót, illetve 16 GB DDR4 memóriát. (Persze ehhez kell egy alaplap és egy tápegység is, de jelenleg ezt most figyelmen kívül kell hagynunk.)

A PC-re (mert végülis ez az…) felrakott egy Windows 10-et, majd megpróbálta a processzor órajelét csökkenteni, hogy a PlayStation 5 teljesítményéhez hasonló szinttel rendelkezzen. Ezután elkezdte tesztelni a játékokat (Metro: Exodus, Middle-Earth: Shadow of War, The Witcher 3: Wild Hunt, Fortnite), és szerinte megvalósítható ezen a konfiguráción a 4K felbontás ellenére is a másodpercenkénti hatvan képkocka, mert többnyire mindegyik játék hozta ezt a szintet, de itt-ott azért volt a frame rateben egy kisebb zuhanás. Evans úgy véli, hogy ha a fejlesztők szeretnék, megoldható lenne gond nélkül a 4K/60FPS.

Evans szerint – az AMD testreszabott hardverein túl – egyedi SSD-ket és memória modulokat találhatunk majd a 2020 végén megjelenő Xbox Project Scarlettben, és a valószínűleg szintén hasonló időpontban érkező PlayStation 5-ben is, de a jelenleg a piacon elérhető hardverekből már valamelyest össze lehet pakolni a konzolkonfigot, de persze 2020 nyarán mondjuk már jobb hardverek lesznek, ezek pedig olcsóbbak lesznek. (Ez a konfig ugyanis valahol 1000 dollár, 280 ezer forint körül jár, és a konzolok valószínűleg feleannyiba fognak kerülni.)

Forrás: BGR

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/