Valaki megépítette a saját „PlayStation 5-jét!” [VIDEO]

TECH HÍREK – A jelenleg a boltokban elérhető hardverek segítségével Austin Evans, egy YouTube-os összerakta azt, ami potenciálisan a PlayStation 5 (vagy akár az Xbox Project Scarlett) is lehet a jövő év végén.

Már tudjuk, hogy milyen hardvert fog tartalmazni többnyire a next-gen PlayStation és Xbox (egyiknek sincs hivatalos neve még), amik egyaránt 8K-s felbontást, illetve az SSD-használat miatt gyorsabb, már-már nem létező töltési időket is ígérnek. Evans – tudván, hogy az AMD processzora és videókártyája szolgál alapul a konzolok hardverében – pedig teoretikusan megépítette a saját PlayStation 5-jét úgy, hogy vett egy AMD Ryzen 7 3700X processzort, egy AMD Radeon RX 5700 videókártyát, egy Aorus NVMe Gen4 SSD-meghajtót, illetve 16 GB DDR4 memóriát. (Persze ehhez kell egy alaplap és egy tápegység is, de jelenleg ezt most figyelmen kívül kell hagynunk.)

A PC-re (mert végülis ez az…) felrakott egy Windows 10-et, majd megpróbálta a processzor órajelét csökkenteni, hogy a PlayStation 5 teljesítményéhez hasonló szinttel rendelkezzen. Ezután elkezdte tesztelni a játékokat (Metro: Exodus, Middle-Earth: Shadow of War, The Witcher 3: Wild Hunt, Fortnite), és szerinte megvalósítható ezen a konfiguráción a 4K felbontás ellenére is a másodpercenkénti hatvan képkocka, mert többnyire mindegyik játék hozta ezt a szintet, de itt-ott azért volt a frame rateben egy kisebb zuhanás. Evans úgy véli, hogy ha a fejlesztők szeretnék, megoldható lenne gond nélkül a 4K/60FPS.

Evans szerint – az AMD testreszabott hardverein túl – egyedi SSD-ket és memória modulokat találhatunk majd a 2020 végén megjelenő Xbox Project Scarlettben, és a valószínűleg szintén hasonló időpontban érkező PlayStation 5-ben is, de a jelenleg a piacon elérhető hardverekből már valamelyest össze lehet pakolni a konzolkonfigot, de persze 2020 nyarán mondjuk már jobb hardverek lesznek, ezek pedig olcsóbbak lesznek. (Ez a konfig ugyanis valahol 1000 dollár, 280 ezer forint körül jár, és a konzolok valószínűleg feleannyiba fognak kerülni.)

Forrás: BGR

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu