Lootboxok sem lesznek a Gears 5-ben

Minden eddiginél nagyobbnak tekinti a The Coalition a Gears of War-sorozat legújabb felvonását, amiről legutóbb olyan formában volt szó, hogy nem lesz benne dohányzás.

A múlt hétvégén megrendezett ELEAGUE Gears-bajnokságon a GameInformer meginterjúvolta Ryan Clevent, a Gears 5 multiplayer dizájnrendezőjét, aki szerint a játék a sorozat eddigi legnagyobb tagja lesz: „A Gears 5 az eddigi legnagyobb Gears of War játék; az eddigi legnagyobb kampánnyal, PvE játékmóddal és versusszal (multiplayerrel) rendelkezik majd. A The Coalition csapata kifejezetten tehetséges és összpontosító – hisznek a játékban. Igencsak szenvedélyesek aziránt, hogy a csúcsminőséget, a saját nyomukat, és a Gears-rajongók által felismerhető örökséget megvalósítsák. Nincsen varázslövedék; a körülötted levő emberekben való bizalomról szól. [Rod Fergusson, a stúdió vezetője] mindig ezt mondja, amikor egy új projektbe kezdünk: „Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz jutni, menj együtt [másokkal].” Ez olyasmi, amiben a stúdióban igazán hiszünk. Hiszünk az egymásban való bizalomban, hogy ebből hatékonyságot hozhassunk ki,” mondta Cleven.

Monetizáció? „Eljutottunk a Gears [of War] 4-ben látott, RNG-alapú [véletlenszerű] ökoszisztémától a Gears 5-ben a közvetlen, nem lootboxvásárlós monetizációtípushoz. Azt hisszük, hogy ez jóval közelebb van ahhoz, amit a közösség szeretne. Úgy gondoljuk, hogy igazából a játékipar előtt járunk azzal, hogy elengedünk pár olyan dolgot, amit az emberek nem kedvelnek és inkább azt az élményt adjuk nekik, amit ők szeretnének,” tette hozzá Cleven. Ez korrekt megközelítés.

A pályaszerkesztőről is mondott pár gondolatot: „Szeretnénk a közösségtől tanulni, és azt is megtanulnánk, hogy ők miként szeretnék fejleszteni, növeszteni a pályaépítőt. Mindig csempéket kell használni mint az Escape pályaszerkesztőjében, de el tudunk olyan élményeket képzelni, amit mi – mint a Gears of War tervezői – sosem ötletelnénk ki, mert hatalmas kreativitás van a közösségben. Ezt ki szeretnénk használni, szóval amilyen hamar csak lehet, szeretnénk a [jelenleg csak a PvE Escape módban látható] pályaszerkesztőt elhozni mindegyik multiplayer módhoz.”

A Gears 5 szeptember 10-én jön ki Xbox Onera és Windows 10-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu