Nem sok esély van a Warcraft-film folytatására, hiába a jobb fogadtatás

FILM HÍREK – Duncan Jones, a 2016-os Warcraft-film rendezője szerint nem tűnik valószínűnek a 443 millió dollárnyi filmes bruttó pénzbevétel ellenére sem az, hogy folytatás készüljön. (Pedig ennyivel profitot termelt – 160 millióból készült elvileg!)

Duncan Jones, aki amúgy a nemrég elhunyt David Bowie fia, a Collidernek elmondta, hogy két folytatást is tervezett a Warcraftnak, de kifejtette, hogy miért nem lát erre sok esélyt:

„Igazán különleges lett volna. Most már eléggé szerencsétlen, hogy a kákán is csomót kerestek. Olyan jóra csináltam az első filmet, amennyire csak tudtam, és abban reménykedtem, hogy kapcsolódna a közönséghez. Tényleg úgy hiszem, hogy visszatekintve, ennyi idő után az emberek kezdik értékelni a filmet, talán még jobban is mint a filmkritikusok, amikor a film megjelent, de sajnos úgy vélem, hogy nem lesz lehetőségünk többet csinálni.

Abszolút a stúdiós filmkészítés esszenciája volt [a Warcraft]. Esélyt kaptam arra, hogy több stúdió elképzelését láthassam egy ilyen méretű filmmel kapcsolatban, mert eredetileg ez volt a helyzet. Eredetileg a Warner Brothers alatt voltunk, én pedig az Atlasszal, a Universallal, a Legendaryval és a Blizzarddal is dolgoztam. A Blizzard nagyon szenvedélyes volt a film iránt, mert ők ilyen régóta vannak a játék mellett, és nem akarták csökkenteni a filmet ahhoz képest. Emiatt több pont volt, amivel a filmnek meg kellett felelnie. Aztán a Legendaryt megvette a Wanda a film készítése során. Szóval eléggé egyedi pillanat volt átérezni, hogy mennyire őrült lehet a stúdiós filmkészítés,” mondta Jones.

Jones hozzátette, hogy a második és harmadik Warcraft-film Gul’dan és Thrall párosára koncentrált volna, szélesebb körben pedig az is szóba került volna, ahogy az orkok elhagyták szülőföldjüket, hogy Azerothban éljenek. És az első Warcraft sikerében főképp Kína játszott közre: a 443 millió dollárból 213,5 milliót ez az ország tett ki egyedül. Az pedig igencsak meredek százalékban is (közel 50%…).

A Warcraft film kritikánkat itt olvashatjátok.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu