Google Stadia: a Netflix helyett az Xbox Live-ra fog hasonlítani

A Redditen Andrew Doronichev, a Google Stadia termékrendezője egy kérdezz-felelek során több részletet is elárult a Google játékstreamelő szolgáltatásáról.

A címben való hasonlat a Google Stadia Pro előfizetésre vonatkozik: „Hogy tisztázzam, a [Google] Stadia Pro nem lesz olyan mint a játékok Netflixe, amit pár ember említett. Egy közelibb hasonlat az Xbox Live Gold vagy a PlayStation Plus. A Pro előfizetők 4K felbontású, HDR-támogatású streamelést kapnak 5.1-es hangzással, exkluzív kedvezményekkel, és néhány ingyenes játékhoz való hozzáféréssel,” írta Doronichev.

A Stadia Pro átlagban havi egy játékot fog ingyen kínálni, és az első ilyen cím a Destiny 2 lesz. Ha lemondjuk az előfizetést, majd újra előfizetünk később, a korábban a fiókunkhoz adott játékokhoz újra hozzáférhetünk majd, de amikor nem leszünk Pro előfizetők, akkor addig a játékokat is bukjuk. Ezzel késztet a Google a folyamatos előfizetésre. A megjelenéskor nem lesznek achievementek sem – ezek „egy későbbi időpontban” érkeznek. A modokat is elfelejthetjük, de a Google szeretné ezeket, így a fejlesztőkkel igyekeznek egy megoldást megvalósítani rájuk. A családon belüli tartalom megosztás 2020 elején fog érkezni (kivéve itt – mi nem leszünk a Google Stadiát első körben megkapó országok között), és a hagyományos felbontásokon túl továbbiak is lesznek majd, de először a 720p-re, a 1080p-re és a 4K-ra koncentrálnak.

A Google célja az, hogy a lehető legtöbb eszközön támogatott és elérhető legyen, és a terveik szerint az Androidot és az iOS-t valamikor 2020-ban fogják a játékstreamelő szolgáltatásukkal elérni. A legtöbb HID-támogatott kontroller működni fog vele, így az Xbox One és a DualShock 4 is, ám ha televízión játszanánk, a Chromecast Ultra mellett a Google Stadia kontrollerét kell majd megragadnunk. A crossplay és a cross-progression (platformok között átvihető játékbeli fejlődés – lényegében az elmentés mozgatását takarja a kifejezés) is „nagy prioritású” a Google számára, de a fejlesztőkön múlik ennek implementálása. A következő Stadia Connect stream valószínűleg hamarosan érkezik. Ha megszűnik a szolgáltatás, a metaadatokat (elmentéseket) letölthetjük, a játékokat pedig nem.

Nos, ennyit mondott Doronichev. A Google Stadia november 14-én indul el több országban is (Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, Írország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Belgium, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország). Mi talán jövőre kapjuk meg a szolgáltatást.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu