Íme John Wick mint egy játszható NES játék! [VIDEO]

Miközben John Wick már a harmadik filmen is túl van (és miközben a John Wick Hex, egy hivatalos játékadaptáció is készül), egy rajongói játékról is beszélhetünk, ami echte hozza azt a 8-bites stílust, amit a kilencvenes években valószínűleg sokan átélhettünk a „sárgakazettás” konzolokkal.

A John Wick játékadaptációja run-and-gun műfajú. Erre jó példa a Contra-sorozat, így akik jártasak abban a franchise-ban, tudhatják, hogy miből áll a játékmenet. Folyamatos mozgást preferáló, gyors tempójú játékmenet, ami során pár(ezer?) ellenfelet kiiktathatunk. Mindezt NES-stílusban. Itt MuriloDev, a játék fejlesztője egy picit trükközött, ugyanis a filmből készült 8-bites adaptáció assetjeit alkalmazta a fejlesztés során, de abszolút jogos az elképzelés, ugyanis a kommentek között ott többen is írták, hogy képzeljük el játékként ugyanezt… ami így meg is valósult.

A játékot innen lehet ingyen, itch.io fiók nélkül letölteni, és nem kell valami többszáz megabyteos méretre gondolni – a zip maga ugyanis kemény 20 megabyte, így nem kell emiatt letörölni pár játékot. (Ja, és a gépigénytől sem kell tartani. Lényegében egy krumplin is elfutna a John Wick.) Azért előre érdemes leírni, hogy nem könnyű falat, úgyhogy a Nintendón edzetteknek is bőven lenne egy-két keserves game overjük, és tény, hogy van easy nehézségi fokozat is, azért tökünk is legyen már…

Ez korrekt ízelítő a John Wick Hexre, ami lényegében az XCOM stratégikus megközelítését fogja kombinálni a Superhot mindenkit a lehető leghamarabb, stílusosan kinyírok stílusával. És mivel ingyenesen hozzáférhető játék (remélhetőleg nem lesz ebből jogi fenyegetőzős, cease-and-desist parancsos ostobaságot, amit főleg a Nintendo szeret nagyon alkalmazni…) Nos, és akik nem ismernék a filmeket: John Wick karakterét Keanu Reeves alakítja. Az a színész, aki a Microsoft E3-as előadása során nagyot menetelt a Cyberpunk 2077-bemutatón – a játékban Johnny Silverhand karakterét, kinézetét és mozgásvilágát is Reeves fogja megtestesíteni…

Jó játékot!

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu