28 év után távozik a Blizzard társalapítója!

Frank Pearce egy újabb veterán, aki maga mögött hagyja a Blizzardot.

„Eljött az idő számomra, hogy ellépjek a Blizzardtól és átadjam a fáklyát a következő generációs vezetésnek. A Blizzard-közösségben 28 éve kezdődött az utazásom. Allen (Allen Adham, az egyik alapítótag) lehetőséget adott nekem és Mike-nak (Mike Morhaime, ő októberben távozott), hogy csatlakozzunk a kalandjához és álmához, hogy videojátékokat készítsünk. A videojátékok számunkra egy közös szenvedély volt, és nekem csak mulandó reményem volt csak arra, hogy egy nap játékokat készíthetek. A döntés számomra könnyű volt – nem volt számomra ott az internetes keresés haszna, hogy elindítson az utamon. Akkor úgy gondoltam, hogy Allen ajánlólevele a legjobb és talán egyedüli esély volt számomra. Visszatekintve, tudom, hogy mennyire szerencsés voltam, hogy részese lehettem annak, ami a Blizzard lett.

Az erőfeszítéseinket mindig jóakarat vezérelte. Olyan játékokat csináltunk, amikkel játszani akartunk, és azt hittük, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek is játszanának velük. Ma ezt jóval pontosabban kifejezzük azzal a nagyra törő elképzeléssel, hogy összehozhatjuk a világot az epikus szórakoztatás révén. Nagyon büszke vagyok arra, hogy lehetőségem volt pozitívan hatni sok ember életére az általunk létrehozott élményekkel. A Blizzardnál eltöltött időm teljesen lefedi a professzionális karrierem és a felnőtt életem. Számtalan jó emlékem van. Az egyik kiemelkedő közülük az, hogy a világ legjobb franchise-ain a világ legjobb fejlesztőivel dolgozhattam együtt. Még inkább kiemelkednek az első BlizzConos emlékeim – itt felismertem azon emberek és közösségek különleges fontosságát, akik a játékosaink élményeinek részesei voltak.

A szavak nem tudják kifejezni azt a hálát, hogy a Blizzardhoz, a játékainkhoz, alkalmazottainkhoz, és, ami a legfontosabb, a közösségünkhöz köthető voltam. A Blizzard előtt nehéz volt számomra megtalálni a helyemet. Most tudom, hogy számomra mindig lesz egy hely, és így van ezzel sok más ember is. Köszönöm mindenkinek, hogy emberként a számomra szükséges befogadottság érzését biztosítottátok számomra. Szerencsés voltam, hogy J-vel és Ray-jel (Ray Gresko, fő fejlesztésért felelős) éveken át együtt dolgozhattam, és most az ő felelősségük meghatározni, hogy miként folytatódik a kaland. Igazán tehetséges, tapasztalt játékfejlesztési vezetők ők, akik igazán megértik, hogy alapvetően mi fontos a Blizzardnak és a mi közösségünknek. Tudom, hogy az ő vezetésük alatt a Blizzard jövője lenyűgöző lesz. Sok izgalmas kezdeményezés készül, és alig várom, hogy láthassam azok végeredményét.

Mindent, amit a Blizzardnál megtettem, a szenvedélyem vezérelt. Nagyon keményen és szenvedélyesen dolgoztam hosszú ideig. Most itt az ideje annak, hogy töprengjek és gondolkodjak arról, hogy mi legyen ezek után. Azt tervezem, hogy több időt tervezek aktívan tölteni a szabadban. Szeretnék megtanulni egy hangszeren játszani. Remélem, hogy több időt szentelhetek az életemben olyan aspektusokra, amik talán nem kaptak annyi figyelmet a múltban. Egy dolog biztos – továbbra is a Blizzard-család része maradok. A kérésem és reményem számotokra az, hogy továbbra is a Blizzard értékeivel éltek, és kedvesek, tisztelettudóak lesztek egymás iránt, miközben átélitek, mit is készít a jövőben a Blizzard. A Blizzard egy különleges hely és közösség, és mindenki, akivel interakcióba lépsz, fontos a Blizzard továbbra is folytatódó utazásában. Köszönöm mindenkinek a gyönyörű múltat, és előre is köszönöm a remek jövőt, amit talán közösen megoszthatunk majd. Játsszatok jól és korrekt módon,” írja Pearce búcsúlevele.

J. Allen Brack, a Blizzard elnöke (aki 2004-ben elment, ám 2016-ban visszajött) szintén írt egy rövid választ: „Eljött az idő, hogy búcsúzzak egyik hősömtől, egyik alapítónktól, és egyik barátunktól. Amikor tavaly új pozícióba kerültem, Frank egy tanácsadó posztba került, hogy segítsen a váltásban – főképp Ray Greskóval és velem dolgozott a játékainkon, kultúránkon, és a Blizzard jövőjén. A támogatása leírhatatlanul értékes volt számunkra, és az, hogy hiányozni fog számunkra, nem eléggé erős jelző. Amikor először találkoztam Frankkel, egy interjús ebéd során történt, hogy csatlakozzon a Blizzardhoz. Ideges voltam, és nem csak azért, mert izgatott voltam, hogy csatlakozhatok egy általam szeretett céghez, és szemtől szembe ülhettem a Blizzard egyik alapítótagjával.

Frank megfélemlítő tud lenni, és néha egy kicsit mogorvának tűnhet, de emögött egy mély érzésekkel és a Blizzard családjá és a Blizzard játékai köré létesült egyedi, törődő közösséget szerető személy van. Frank továbbá egy olyan személy, akiről büszkén mondhatom, hogy közeli barátom. Ő volt az egyik ember, aki elindított engem, és az utóbbi évek során több tucat versenyt futottunk együtt. Ahogy mi sokan, Frank maga is introvertált. Emiatt nem sokan láthattátok nyilvánosan, ahogy a Blizzardra kifejtett mély, főképp kulturális hatását sem. De Frank itt volt a kezdetek óta, felépítve és kibővítve az alapokat, képviselve a Blizzard által képviselt értékeket. Blizzard Frank Pearce miatt jobb.

Néhány BlizzConnal ezelőtt Frank a videojátékokon keresztüli emberi kapcsolatok értékéről beszélt, és úgy érződött, hogy ő is a közösségbe tartozik, és ez Frank személyes szemszöge volt. Bár Frank most felakaszthatja a fogasra a páncélját, de az ő befolyása a Blizzard felépítésében és az általa velünk, veteránokkal vagy újoncokkal létesített kapcsolatokban (miközben mi mind ugyanazt a fáklyát visszük előre) mindig is velünk lesz. Szeretünk téged, Frank.”

Úgyhogy ezzel csak Adham maradt az alapítók közül a Blizzardnál – ő senior alelnökként van Brack alatt…

Forrás: Blizzard

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu